Det blev tyvärr inga poäng för Varbergs BoIS på Gamla Ullevi igår kväll. Hemmalaget IFK Göteborg skulle till slut hålla undan den 1-0 ledning man skaffat sig i den första halvleken. Varbergs BoIS inledde dock matchen starkt med fin intensitet och skapade sitt första läge i minut 6. Astrit Selmani dribblade sig fram genom Blåvitt-försvarare utanför offensivt straffområde och hittade fram till Junes Barny som funnit en fri yta utanför halvmånen. Barny kunde sedan i lugn och ro pegga upp för avslut och gick på skott med högern. Avslutet var välplacerat ned mot den vänstra stolpen men hemmalagets målvakt Ioannis Anestis lyckades dock sträcka ut sig ordentligt och toucha bollen ut till hörna.

Bara två minuter senare var det dags för nästa målchans för BoIS. Albert Ejupi startade upp ett anfall längs vänsterkanten mot ett samlat IFK Göteborg, väggpassade med Robin Book och slog sedan ett inspel in i boxen mot en framrusande Astrit Selmani. Selmani sökte sedan i fritt läge ett direkt avslut med vänstern men lyckades dessvärre inte få avslutet på mål. BoIS kanske bästa läge i matchen men trots två chanser på kort tid var det fortsatt 0-0.

I minut 11 skulle hemmalaget få sin första chans att spräcka nollan. Ett inlägg hittade fram till en totalt omarkerad Patrik Karlsson Lagemyr i straffområdet som fick fritt nickläge fem meter från BoIS-målet och Stojan Lukic. Avslutet blev dock på tok för högt och seglade över ribban.

Efter den händelserika första kvarten sansade sig matchen och de större lägena duggade inte lika tätt. Blåvitt skulle dock komma att göra det matchavgörande målet 7 minuter innan halvtidsvilan. En hörna från Tobias Sana hittade fram till närheten av straffpunkten där August Erlingmark löpt sig fri. Erlingmark kunde sedan genom en mycket vacker slängnick styra bollen mot första stolpen och in i nät bakom en chanslös Stojan Lukic, och därmed var det 1-0 läge i paus.

”Det är mycket kamp, dom får ett billigt mål men annars känns det ganska jämnt. I andra måste vi få in bollen i boxen, vi dräller för mycket med bollen på kanterna och dom hinner få ner laget. Vi måste få in bollen i straffområdet, det är där målen görs” sa Astrit Selmani till Dplay under halvtidsintervjun.

Andra halvlek påminde sedan mycket om slutet av den första och chanserna var inte särskilt många åt något håll. BoIS skulle få sin bästa kvitteringschans i mint 64 då Luke Le Roux avancerade fram centralt mot straffområdet och hittade fram med en fin genomskärare till den inbytte Robin Tranberg. I fint läge fläkte sig sedan Tranberg fram och sköt mot den vänstra stolpen. Anestis i hemmamålet kunde dock stå för en fin reflexräddning och styra bollen till hörna.

Under slutet av matchen lyfte BoIS upp laget och försökte hitta fram till en kvittering. Samtidigt skapade också hemmalaget någon halvchans att göra 2-0, men närmre 1-1 än Tranbergs läge kom inte Varbergs BoIS. Efter ett sista skottförsök från Keanin Ayer kunde Anestis plocka in bollen, och på efterföljande utspark blåste domare Victor Wolf för full tid.

”Jag tycker vi kom ut ganska bra första tio, sedan var det precis som att vi glömde av vad för karaktär det var på matchen. Göteborg växer in i det och tar över, vi har lite possession men det leder inte någonstans. Vi vaskar fram en hel del halvchanser och Tranberg har ett jätteläge och den hade vi behövt sätta för att få något med oss. Det var fjärde matchen där vi har ”matchboll” att nå de 30 poängen, snart måste vi lära oss hur man spelar höstmatcher i Sverige” sa manager Joakim ”Jocke” Persson till Dplay efter matchen.

Nu väntar ett två veckor långt landslagsuppehåll innan IFK Norrköping väntar på hemmaplan den 18 oktober.