Alla 4481 åskådare på Påskbergsvallen ikväll fick idag se något historiskt – Varbergs BoIS är klara för ALLSVENSKAN 2020! Efter ett tidigt underläge kunde laget kvittera och till slut säkra ett Allsvenskt avancemang via 1-1 mot Mjällby, som säkrade Allsvenskt avancemang förra helgen.

BoIS inledde dock matchen skakigt och redan efter 6 minuter stod det 0-1 på resultattavlan. Efter att Mjällby tagit sig fram längs högerkanten spelade de in bollen i mitten – bollen gick bak till Löfquist som drog till på ett. Ett hårt skott längs marken som drog sig ut ifrån Strömberg och in i stolproten. Mardrömstart.

BoIS kom till slut igång och skapade ett par fasta situationer, och i den 24:e minuten kom så också målet, på just en fast situation, BoIS första mål på hörna kom när de behövde det som mest. Och det var ingen mindre än BoIS bäste målskytt Astrit Seljmani som skulle vara där och sätta det viktiga målet. Bollen nådde Astrit på bortre stolpen som fick tid att ta emot bollen innan han drog till, skottet var långt ifrån otagbart, men letade sig igenom Mjällbys målvakt och in i mål till 1-1.

1-1 stod sig till halvtidsvilan, och det var väl egentligen bara i den första halvleken som något av lagen var intresserade av att anfalla. Den andra halvleken blev ett enda stort ställningskrig där båda lagen skyddade den poäng de hade. Mjällby gjorde ett par försök att göra 2-1, men BoIS-försvaret var hela tiden med på noterna och det skapades egentligen inte en enda vass målchans under hela den andra halvleken. Så, efter 2 tilläggsminuter satte domare Adam Ladebäck pipan i munnen och vild glädje utbröt på Påskbergsvallen. Det Allsvenska avancemanget var säkrat!

Varbergs BoIS vill tacka alla 4481 personer som kom och hejade idag! Vi vill tacka alla ideella som hjälper oss i vått och torrt och såklart alla våra fantastiska sponsorer!

Vi tackar även samtliga Superettanlag för en fantastisk säsong. Grattis Mjällby AIF till seriesegern, vi möts i Allsvenskan! Vi säger stort lycka till till IK Brage som knep kvalplatsen till Allsvenskan, samt IK Frej och Öster som knep kvalplatserna om att stanna kvar. Vi lider även med Syrianska och Brommapojkarna som åker ur Superettan, ni kommer tillbaka!

Imorgon, måndag möts vi alla på Torget klockan 18:00 och hyllar grabbarna, väl mött!