Det blev 1-1 och delad poängskörd för BoIS när de under söndagskvällen mötte Norrby borta på Borås Arena.

Norrby inledde matchen bäst och var det bättre laget under den större delen av den första halvleken, och redan efter 12 spelade minuter stod det 4-0 i avslut till hemmalaget.

BoIS första skott på mål skulle vänta på sig till den 25 minuten, ett skottförsök på en frispark från Joakim Lindner, men med avståndet som var till mål får nog försöket anses lite väl optimistiskt.

I den 34:e minuten kom också 1-0-målet för Boråsarna. På en omställning hittade Norrby ut med bollen på högerkanten, och genom ett inspel längs marken kom Dardan Rexhepi fri framför mål och kunde enkelt raka in bollen i nät. 1-0 stod sig sedan till halvtidsvilan.

Norrby skulle få de första chanserna även i den andra halvleken och var riktigt nära att sätta några av deras hörnor i mål efter drygt 50 minuters spel, men BoIS kunde hålla undan och börja äta sig mer och mer in i matchen.

Med en halvtimme kvar hade BoIS tagit över matchen och började skapa målchanser. Krezic fick till exempel på ett riktigt bra skott som räddades av ribban i den 62:a minuten.

Kort därefter byttes Perparim Beqaj in, och han skulle bli en viktig uppspelspunkt med sin fysik under resterande delen av matchen. Med sitt hårda jobb och löpvillighet kunde BoIS skapa längre anfall än de kunnat under hela matchen tidigare.

Minuterna 65-70 hade BoIS ett antal bra försök, men den första riktigt farliga målchansen skulle inbytte Beqaj få i den 78:e när han kom igenom till höger i straffområdet och tvingade Norrby-målvakten till en bra räddning. Efter Beqajs chans var nog frågan mer när, snarare än om, kvitteringen skulle komma, men den satt långt inne.

Efter 82 minuters spel byttes Alibek Aliev in, och två minuter senare skulle han bli kvitteringsnickare för BoIS. På en frispark från mittplan vann Beqaj sin duell i straffområdet och skarvade bollen vidare till Lindner på en bortre stolpen, Lindner nickade sedan in bollen framför mål igen där Aliev kunde stå väldigt ensam och nicka in bollen i nät.

BoIS försökte trycka på för ett ledningsmål, men de sista fem minuterna blev en svängig historia där båda lagen ville vinna, men spelet blev lidande och chanserna uteblev och Per Melin kunde sätta pipan i munnen och matchen slutade därmed 1-1.

Nästa match för BoIS spelas den 21 september, då kommer Syrianska till Varberg. Då vankas det även fotbollsfest med fri entré på Vallen! Ta med hela familjen och var med och skapa feststämning!