Det blev förlust med uddamålet i säsongens första träningsmatch på Påskbergsvallens konstgräs. Redan i den 14e matchminuten lyckades HBK tränga sig igenom Bois defensiva centrallinje och göra ett noll, ett resultat som stod sig till halvtid. Innan paus hade också en annan olycka drabbat BoIS, då Samuel Monday drog på sig sitt andra gula kort, och därmed blev utvisad.

Trots det startade BoIS andra halvlek starkt, och lyckades i 67:e minuten kvittera trots det numerära underläget . Astrit Seljmani var först in i en 50/50 duell i HBK:s straffområde och domaren pekade på straffpunkten. Seljmani tog själv hand om straffen, och var säkerheten själv när han placerade in bollen lågt i målvaktens vänstra hörn.

Lyckan blev dock kortvarig, då HBK kort efter BoIS kvittering återigen tog ledningen, vilken man sedan höll matchen ut.

Jockes tankar om hur matchen artade sig :

” Vi fick idag träna på andra saker än vi tänkt oss. 10 mot 11-biten utav av matchen är jag nöjd med, dock inte lika nöjd med spelet 11-11, även om det bara blev så 37 minuter av matchen.  Halmstad hade ett tydligt fokus på att stå upp vid mittplan, och lyckades bättre än oss i duellspelet och kunde på så vis få matchen dit de ville. Vi försökte hitta kreativa lösningar, men de gjorde det svårt för oss.

”I första halvlek kändes vi småfarliga, och sett till perioden 10 mot 11 lyckades vi spela 1-1 under 50 minuter av matchen. Killarna jobbade på stenhårt, och det är något vi får ta med oss framåt. Vår vänsterkant gjorde också en stark insats, och lyckades framförallt väl med våra spelvändningar”

När Jocke får titta tillbaka och sedan blicka framåt mot träningsveckan som kommer låter det såhär :

” Vi har nu varit igenom två matcher där vi fått träna på både presspel och lägre försvarsspel, vilket jag totalt sett tycker sett OK ut. Nu riktar vi fokus mot Falkenberg borta nästa helg, där vi kommer ställas mot ett skickligt kontringslag. Om vi tappar boll mot dom kommer det gå undan, och det gäller att vi lyckas hitta ett etablerat anfallsspel med balans. Vi behöver lyckas med kombinationen att anfall med gott om folk och samtidigt kunna bromsa. Vi jobbar vidare med mixen att hantera lägre försvarsspel, högre presspel samt vårt etablerade anfallsspel. Jag ser en böljande match framför oss mot FFF nästa Lördag”

Slutligen. BoIS-bekantingen Thorbjörn Arvidsson, numera Halmstad lät hälsa:

“Många kära möten för mig på Vallen idag! Härlig miljö o härliga människor. Jag önskar ett stort lycka till 2020”

Detsamma önskar vi Tobbe och hans Halmstad.