Fotbollsakademi

[av_two_third first min_height=” vertical_alignment=” space=” custom_margin=” margin=’0px’ padding=’0px’ border=” border_color=” radius=’0px’ background_color=” src=” background_position=’top left’ background_repeat=’no-repeat’ animation=”]

[av_textblock size=” font_color=” color=”]
Att spela fotboll i Varbergs Bois ska vara ett positivt minne för livet, vi värnar om kamratskapet, glädjen i att spela fotboll samtidigt som alla får en gedigen utbildning i att spela fotboll. Älskar du att spela fotboll och är nyfiken på att spela i Varbergs Bois? Kontakta då en av våra tränare eller akademichef för mer information.

Det år man fyller 5 år är alla välkomna att spela fotboll en dag i veckan på Påskbergsvallen i vår fotbollsskola. Om man efter fotbollsskolan vill fortsätta i Varbergs Bois börjar man i ”knatteverksamheten” från 7 år och där fortsätter tills man fyller 10 år. Därefter övergår det till ”Lirar verksamheten” (11-14 år) där träningsmängd ökar men fokus ligger fortfarande utbildning och utveckling av fotbollsfärdigheter.

Från 12 års ålder tillämpar vi provträning under en period för intresserade spelare för att se att Varbergs Bois är rätt miljö att utveckla sin fotboll i.

Vid tretton års ålder börjar vi ställa högre krav på träningsnärvaro vilket i sin tur ska leda till mycket kunskap.

Mer utförlig information om vår ungdoms- och akademiverksamhet finns att läsa i dokumentet ”Gröna Tråden” 2016 som vi utvecklar för varje år som går.

Vid 15/16 års ålder och upp till 19 år ingår man i vår akademiverksamhet som är en förberedande elitsatsning och där ställs det ännu högre krav på dig som fotbollsspelare och den tid man behöver lägga ner för att bli en framtida elitspelare i fotboll.  Målet är att fostra egna talanger som ska kunna spela fotboll i Superettan, Allsvenskan eller högre.

Sedan några år tillbaks har vi en väl fungerande flickverksamhet där vårt äldsta lag idag är 14 år. Målet är att få fram ett framtida Juniorlag där stommen därifrån ska bild ett framtida damlag.

Våra ungdomstränare arbetar tillsammans med samordning mellan våra träningsgrupper och handledning/utbildning av tränare, allt för att säkerställa att alla får en god fotbollsutbildning.
[/av_textblock]

[/av_two_third][av_one_third min_height=” vertical_alignment=” space=” custom_margin=” margin=’0px’ padding=’0px’ border=” border_color=” radius=’0px’ background_color=” src=” background_position=’top left’ background_repeat=’no-repeat’ animation=”]
[av_sidebar widget_area=’Mittspalten’]
[/av_one_third]