På förhand en av säsongens svåraste bortamatcher, serieledande IFK Norrköping borta på Östgötaporten. Inledningen av matchen var avvaktande och första 25 minuterna skapade inget utav lagen några särskilt heta målchanser. När läget så dök upp för hemmalaget i minut 29 var det också Allsvenskans skytteligaledare Christoffer Nyman som höll sig framme. Ett fint inlägg från Eric Smith utanför boxen mot bortre stolpen nickades in i motsatt hörn utav just Nyman, och trots få chanser inledningsvis högg Norrköping direkt på första heta läget dök upp.

BoIS första fina läge kom i minut 32 när Albin Winbo lossade från distans efter att Anton Liljenbäck petat fram bollen. Isak Pettersson i ”Pekings” mål var dock beredd och kunde slänga sig mot sin högra stolpe och parera skottet. I minut 34 stod sedan Norrköping för en fin omställning och Ishaq Abdulrazak fick ett bra läge att göra 2-0 men Stojan Lukic lyckades komma ned och stå för en fin parad. Två minuter innan paus kom så BoIS kanske bästa läge i matchen. Efter ett inlägg hamnade bollen hos Keanin Ayer i höger ytterposition som kunde spela in till Robin Tranberg centralt i straffområdet. Tranberg fick sedan till ett lågt och bra avslut mot bortre stolpen men återigen stod Isak Pettersson pall och ställningen i halvlek skrevs till 1-0 i Norrköpingsfördel.

“- Första halvlek är klart godkänd och försvarsspelet var över förväntan. Tyvärr sover vi lite på 1-0 målet och sen bränner vi en jättechans precis innan halvtid” säger coach “Jocke”.

Två minuter in i andra halvlek kom sedan det matchavgörande målet. Norrköping fick ett fint frisparksläge precis utanför det högra straffområdeshörnet. Bollen slogs in mot första ytan och nickades där bort av BoIS-försvaret, men hamnade istället rakt hos en fristående Lars Gerson som drog till direkt. Bollen klack-touchades sedan utav hemmalagets Rasmus Lauritsen och in i mål till 2-0 för hemmalaget. Resterande delen av matchen skapade bägge lagen ett par lägen var, och BoIS försökte hitta fram till ett reduceringsmål men lyckades inte slå hål på Isak Petterssons nolla och därmed befäste IFK Norrköping sin serieledning.

“- I andra handlade det mycket om att pressa ordentligt vid tillfällena som dök upp. Tyvärr åker vi på andra målet också, en strumprullare i bortre hörnan. Där kunde vi tyvärr inte få bort första bollen utan den hamnade mitt i “slottet”. Vi genomför fyra byten och går framåt i offensiven men vi får inte till de där riktigt heta lägena. Vi får acceptera en OK insats men att “Peking” var vassare för dagen ” beskriver “Jocke”.

Härnäst för BoIS del väntar ännu en bortamatch när man på söndag reser till Borås för bortamöte med IF Elfsborg på Borås Arena med avspark 14.30.

” -Nu gäller det återigen att hitta ny energi och ladda om för femte matchen på fjorton dagar. Elfsborg blir även dom en svår nöt att knäcka men vi skall göra allt för att få med oss poäng hem” avslutar “Jocke”.