Igår kväll spelades så säsongens första Hallandsderby när Falkenbergs FF kom på besök till Varberg Energi Arena. Båda lagen kom med en veckas spelledighet i bagaget, FFF förlorade förra söndagen hemma mot Kalmar FF med 0-2 medan BoIS hade med sig en fin poäng från bortamötet med Malmö FF.

BoIS hade för dagen Gustaf Norlin på topp från start, och satte full fart direkt på avspark. I minut 13 vann just nämnde Norlin bollen utanför straffområdet i duell med FFF:s John Chibuike. Norlin tog sig in i straffområdet och efter en snabb riktningsförändring hakades han upp utav BoIS-bekantingen Nsima Peter. Domare Andreas Ekberg blåste direkt för straffspark, och lagkapten Robin Tranberg la upp bollen på straffpunkten. Tranberg slog straffen hårt och lågt till höger om Johan Brattberg i FFF:s mål som dock lyckades hålla bollen utanför mållinjen. Tranberg var dock själv snabbt framme på returen, som Brattberg återigen lyckades rädda innan bollen studsade ut och träffade FFF:s Tobias Karlsson och in i mål till 1-0 för BoIS.

Kort efter baklängesmålet fick FFF en frispark precis utanför BoIS straffområdeslinje. Chibuike i FFF tog hand om frisparken och sköt ett pressat och lågt skott precis bredvid BoIS-muren, men en perfekt placerad Stojan Lukic i Bois-målet lyckades hålla bollen utan att släppa någon retur.

Istället kunde BoIS:arna utöka sin ledning till 2-0 i minut 21. Alexander Johansson kom ned och mötte och väggade tillbaka en passning vid mittcirkeln från Robin Tranberg. Tranberg hittade sedan på en touch fram till Norlin vid mittlinjen, som även han på ett tillslag slog bollen i djupled på Alexander Johansson som direkt efter väggpassen med Tranberg vänt och tagit en djupledslöpning. Den blixtsnabba omställningen effektiviserades sedan av Johansson när han i fritt läge kyligt placerade in bollen med vänstern bredvid Brattberg och in i mål. FFF skapade sedan ett par chanser till reducering i slutet av första halvleken, med allt parerades av den storspelande Stojan Lukic i Bois-målet.

” -Vi visar bra attityd i första halvlek och tar kampen direkt. Vi utnyttjar FFF:s slarv innan straffen och har tur som får in returen. 2-0 målet är väl dagens delikatess med klapp-klapp och en klassisk tåpaj från Alexander Johansson” beskriver huvudtränare Joakim “Jocke” Persson första halvlek.

I början av andra halvlek turades sedan lagen om att skapa fina chanser till mål. Allra närmst kom Marcus Mathisen i FFF när han på ett inlägg fick till en stenhård nick från nära håll. Återigen stod dock Lukic pall och kunde med en reflexräddning göra kvällens parad och styra bort bollen.

Efter att Lukic stått för kvällens defensiva aktion var det sedan Daniel Krezic som stod för motsvarigheten i offensiv väg i minut 60. Återigen var det Norlin som efter att han tagit hemjobbet och vunnit tillbaka bollen hittade fram till Krezic som drev bollen framåt längs vänsterkanten. I höjd med halv-halva plan vek han sedan inåt i plan, och de flesta förväntade sig ett inlägg mot Tranberg som löpte mot bortre stolpen. Istället hade Krezic uppfattat att Brattberg i FFF:s mål stod långt ut, och skickade därför iväg ett avslut som seglade perfekt över Brattberg och in i mål. En klassaktion som betydde 3-0 ledning för BoIS:arna.

FFF skulle dock få till sin reducering i minut 75. Ett inlägg hittade fram till Nsima Peter i straffområdet som peggade upp bollen på en touch till Edi Sylisufaj som på volley kunde placera in bollen otagbart i Stojan Lukic högra hörn. FFF tryckte sedan på för ytterligare reducering men BoIS höll emot och slutresultatet skrevs till 3-1.

” -Andra halvlek präglades likt första av duellerna, men vi kändes hetare och målet från Krezic är underbart. Därefter försökte vi kontrollera men det blev lite panik efter FFF:s reducering. Tillslut reder vi ut det och det är tre sköna poäng att ta mot “storebror”. Det var på tiden att vi vann ett derby, och det är viktigt att känna oss starka på hemmaplan. Lukic i mål gör vad han skall plus ett par extra goa räddningar. Det är krut i gubben” säger “Jocke”.

Segern betyder en andraplats i Allsvenskan för BoIS del med 4 omgångar spelade. Härnäst väntar Hammarby borta på Tele2 Arena under torsdagen.

” – Inför Hammarby handlar det om hitta friska ben och huvuden. Vi får värdera rotation och skaderisk, men vi har samtidigt inget att förlora” avslutar “Jocke”.

 

Falkenbergs Christoffer Carlsson och Varbergs Robin Tranberg under fotbollsmatchen i Allsvenskan mellan Varberg och Falkenberg den 29 juni 2020 i Varberg. Foto: Krister Andersson / BILDBYRÅN
Varbergs Luke Le Roux under fotbollsmatchen i Allsvenskan mellan Varberg och Falkenberg den 29 juni 2020 i Varberg.
Foto: Krister Andersson / BILDBYRÅN
Falkenbergs John Chibuike och Varbergs Albert Ejupi under fotbollsmatchen i Allsvenskan mellan Varberg och Falkenberg den 29 juni 2020 i Varberg. Foto: Krister Andersson / BILDBYRÅN
Varbergs spelare jublar efter 3-0 av Daniel Krezic under fotbollsmatchen i Allsvenskan mellan Varberg och Falkenberg den 29 juni 2020 i Varberg. Foto: Krister Andersson / BILDBYRÅN
200629 Varbergs målvakt Stojan Lukic under fotbollsmatchen i Allsvenskan mellan Varberg och Falkenberg den 29 juni 2020 i Varberg. Foto: Krister Andersson / BILDBYRÅN
Varbergs Daniel Krezic jublar efter 3-0 under fotbollsmatchen i Allsvenskan mellan Varberg och Falkenberg den 29 juni 2020 i Varberg. Foto: Krister Andersson / BILDBYRÅN
Varbergs Anton Liljenbäck jublar efter 1-0 under fotbollsmatchen i Allsvenskan mellan Varberg och Falkenberg den 29 juni 2020 i Varberg. Foto: Krister Andersson / BILDBYRÅN