Varbergs målvakt Albin Svensson ser Falkenbergs Edi Sylisufaj göra 3-0 under träningsmatchen i fotboll mellan Falkenberg och Varberg den 8 februari 2020 i Falkenberg. Foto: Krister Andersson / BILDBYRÅN 

 

Årets första Hallandsderby på Vinåvallen blev en målrik tillställning, där hemmalaget Falkenbergs FF tillslut besegrade Varbergs BoIS med 4-1. Falkenberg gjorde i mitten av första halvlek två mål inom loppet av tre minuter, och fem minuter innan paus kom också det tredje.

Huvudtränare Joakim “Jocke” Perssons tankar om första halvlek:

“ Vi var inte på tårna i första halvlek. Falkenberg gjorde det bra och utnyttjade våra individuella misstag. Med deras Allsvenska rutin hugger de direkt på misstagen vi gör, vilket vi måste lära oss utav. Vi experimenterade under första 45 med ett nytt försvarsspel, som jag trots målen inte tycker slog helt fel ut. Vi låg ofta rätt, men det var de individuella misstagen och våra felbeslut som resulterade i målen och en överlag underkänd första halvlek” förklarar Jocke. 

I andra halvlek lyckades BoIS reducera till 3-1 i den 65´e minuten , innan Falkenberg sex minuter senare slog in 4-1 som också blev slutresultatet. 

“ Andra halvlek ser jag som klart godkänd. Vi luftade mycket folk, och det blev uppenbart vilka som ligger närmast startelvan. För egen del fick jag med mig en hel del svar kring saker jag sökte efter. Jag tycker flera av spelarna gör en gedigen insats medan vissa inte kommer upp till önskad nivå. Det var för få som löste det vi tänkt oss, och istället för att brösta upp sig föll vi ner i våra egna bubblor. Det blev synbart att det var en stor mix av både nya och gamla spelare. Men som sagt, vi höjer oss till en godkänd nivå i andra halvlek, till skillnad från första där bollarna trillade in lite för billigt. De spelare jag förväntar mig skall leverera lyckades också göra det, samtidigt som de spelare jag hoppats skulle ta sig närmare startelvan inte utmärkte sig” förklarar Jocke vidare.

På förhand hade han varnat för Falkenbergs starka omställningsspel, vilket han tycker BoIS lyckades hantera väl.

“ Målen vi släppte in var förutom det fjärde inga direkta omställningar. Däremot var det istället vid etablerat försvarsspel som Falkenberg lyckades göra de tre andra” beskriver Jocke.

På Tisdag väntar nu nästa match, borta mot Malmö FF på Malmö IP. Då blir det enligt Jocke ett annat upplägg kring startelvan: 

“ Idag luftade vi laget för att kunna ställa ett starkt lag på banan mot Malmö. Det blir en första fingervisning på vilka elva det kommer handla om till en början. De som inte är med då får ta på sig blåstället och utmana om sina platser” avrundar Jocke.