Det blev inte alls den kväll som BoIS hade tänkt sig när de åkte till Oskarshamn under gårdagen. OAIK var sylvassa på sina kontringar och var samtidigt svåra att skapa lägen på.

OAIK skulle få en riktig drömstart på matchen. Efter bara fyra minuters spel fick Emil Skogh lite för mycket yta centralt utanför straffområdet och sköt ett wobblande skott på halvvolley som Pyzdrowski inte kunde rädda.

Chockstarten till trots skulle ändå BoIS spela upp sig någorlunda och var ändå det lag som förde spelet i stora delar av den första halvleken, men lägena uteblev. Daniel Krezic var närmst när han blev serverad av Girmai centralt, men skottet gick tätt utanför den första stolpen. Innan dess hade BoIS skapat en grötig situation efter en hörna som OAIK lyckades rensa.

I den 45:e minuten kom sedan 2-0 för OAIK. Efter en långboll i ett kontringsförsök var Fofana först på bollen och skulle bara lätta hem bollen till Pyzdrowski, passningen fick dock ingen fart alls och William Kvist kom fri med Pyzdrowski som var chanslös på Kvists avslut.

Den andra halvleken såg BoIS komma ut med mer fart och det såg ut som att det iallafall började närma sig en reducering. Men i den 58:e minuten tappade Ayer boll på mittplan och OAIK som varit vassa i kontringarna hela matchen gjorde inte några misstag och spelade ut bollen till 2-0-skytten William Kvist som dunkade bollen i mål vid den bortre stolpen och det stod 3-0 på resultattavlan.

BoIS gjorde därefter ett dubbelbyte, Fofana och Ayer byttes ut mot Palmquist och Teddy Berqvist och det skulle ge resultat. Bergqvist vann en frispark som Girmai förvaltade på bästa sätt genom att träffa Krezics panna till 3-1.

Efter 3-1 kändes det som att 3-2 var närmre än 4-1, men så blev icke fallet. Fem minuter efter reduceringen – i den 71:a minuten, kom OAIK återigen i en kontring efter ett felpass centralt. Denna gång fick Christensson bollen fri med Pyzdrowski och satte dit 4-1.

De avslutande 20 minuterna av matchen blev en jakt på reduceringsmål, och i den 92:a minuten kom det till slut. Jesper Modig nådde högst på Girmais hörna och nickade in bollen i den bortre stolpen, men närmre än så kom inte BoIS i kvällens match.

Matchen slutar alltså 4-2 till Oskarshamn, som nu har ett riktigt bra utgångsläge inför söndagens avgörande. Men tack vare det sena reduceringsmålet kan BoIS ta sig vidare vid både vinst 2-0 och 3-1 på Påskbergsvallen tack vare de två målen gjorda på bortaplan. På söndag 14:30 avgörs det på riktigt, då behöver vi all hjälp vi kan få på Vallen. Kom och stötta!