Varbergs BoIS har gjort klart med ännu ett nyförvärv inför kommande säsong. Det är den 20-åriga mittfältaren Albin Mörfelt som skrivit på ett treårskontrakt med klubben. Albin har Brommapojkarna som moderklubb men kommer senast från IK Frej i Ettan Norra, där han under 2020 spelat 27 matcher och stått för 10 mål. Albin har också ett förflutet i både AIK:s och Hammarbys akademilag, och har representerat Sverige i både U19 och U17 landslagssammanhang. Vi ringde upp Albin och ställde lite frågor kring övergången och vad han har för förväntningar inför flytten till BoIS:

Hallå Albin, varmt välkommen till Varberg och Västkusten. Den oundvikliga frågan, hur känns det att bli en del utav Varbergs BoIS?

”-Tack så mycket, det skall bli riktigt kul att komma ner till Varberg och se hur västkusten ser ut. Det känns otroligt kul, jag har hört och sett mycket kring laget vilket gett mig en riktigt bra uppfattning och det skall bli riktigt spännande”

Vad känner du till om laget och staden?

”-I och med corona-restriktionerna har jag sett en hel del utav Allsvenskan under året, och genom det också mycket utav Varbergs BoIS. Om staden vet jag mindre, där har jag sämre koll”

Vad var det som lockade med att skriva på för BoIS?

”-Mycket efter att ha kollat lagets matcher under året, samt efter mina samtal med ”Jocke”. Vi har haft bra snack där han beskrivit hur laget funkar och hur han tänker framåt. Det känns som ett bra beslut för min utveckling att komma till Varberg”

Hur skulle du beskriva dig själv som spelare, vad jag hört är du en passningsskicklig offensiv mittfältare?

”-Det stämmer, jag har tidigare spelat mer central mittfältare men från i år har jag placerats mer offensivt som ”nr 10”. Genom det har det också blivit fler poäng än när jag spelat mer defensivt. Mina starkaste egenskaper är min spelförståelse och framspelningar, men jag kan också producera mål”

Vilka förväntningar har du kring nästa säsong och vad hoppas du kunna bidra med?

”-Jag hoppas kunna bidra med så mycket som jag bara kan, hjälpa laget vinna matcher och ta så många poäng som möjligt”

Manager ”Jocke” Persson kring värvningen:

”Albin är en offensiv mittfältare eller tia som är bekväm mellan lagdelar och som kan avsluta själv men är framförallt duktig på att hitta sista passningen. Helt enkelt en poängspelare med en magisk vänsterfot. Han är en otroligt spännande spelartyp som måste upp i tempo och löpmeter men det är det lättaste att träna på”

Vi tackar Albin för samtalet och önskar honom än en gång välkommen till Varbergs BoIS. Han kommer att flytta ner till Varberg i januari och då ansluta till laget.