Varbergs BoIS värvar Alibek Aliev. Den 22-årige anfallaren har senast spelat för Örgryte IS, där han i år spelat 8 matcher.
Trots sin ålder har Aliev hunnit med att vara ungdomsproffs i CSKA Moskva, innan han efter lånesejourer hos finska FF Jaro och GAIS hamnade i ÖIS inför 2018. Aliev lånades sedan ut till Dalkurd under hösten 2018.

Jocke Persson har en lång höstsäsong i åtanke när han pratar om värvningen av Aliev.

– Hösten i Superettan är väldigt lång, vi har en hel del skavanker offensivt som idag klarar sig undan riktiga skador med nöd och näppe, det är en hälsena och någon magmuskel som krånglar lite. Sen vill vi öka konkurrensen på anfallssidan och på så sätt också öka både kvalité och intensitet i träning samt få valmöjligheter och kunna göra något i matcherna.

– Vi har varit skadefria i stort sett hela våren så vet vi att på hösten så kan det dyka upp skador. Så Alibek är en spelare som både kortsiktigt och långsiktigt är spännande för oss. Han är stor, jobbar hårt och är en bra avslutare. Han har en lite tyngre period bakom sig, inte fått så mycket speltid i ÖIS men vi ser det som en spelare som kan bli spännande för vår del. Han passar in både åldersmässigt samt att han har mycket han vill bevisa. Så jag tror det passar bra in i vår grupp. Sen att det blir mer spets och konkurrens om positionerna tror jag gynnar alla i slutändan.

Aliev själv är glad över flytten till BoIS

– Det känns bra. Jag var inte med på det alls egentligen, jag hade precis tränat och sen sa min agent att jag skulle hoppa in i bilen. Han sa inte var och inte vilken klubb heller, så jag fick ta fram telefonen och kolla på kartan vilka klubbar det finns i närheten, skrattar Alibek.

– Det har gått jättefort, jag var inte alls med på det själv. Jag är nästan lite småchockad när vi svängde in mot Varberg, fortsätter Aliev. Det är en väldigt trevlig klubb, mer som en familj och väldigt sköna grabbar som hälsar mig välkommen och så, så jag har fått ett bra första intryck.

Förväntningarna på hösten från Aliev är klara, spela mer matcher.

– Jag har inte fått spela så mycket i Örgryte med konkurrensen som finns där med Gurra (Ludwigsson) som gjort det bra och Aílton (Almeida) som också gjort det bra. Så jag hoppas på lite mer speltid och att jag ska kunna bidra med det jag kan och det jag är bra på för att hjälpa laget, avslutar Alibek.