DSC_0300

Trots 14-8 i avslut i BoIS favör var det AFC som fick med sig alla tre poängen efter 0-2 idag.

Varbergs BoIS saknade inte chanser att göra mål i dagens match och det var också hemmalaget som fick matchens första chans genom Mats Andre Kaland. I den 6 min slog Elias Andersson ett inlägg till Kaland som nickade men målvakten Joshua Wicks räddade. AFC tog ledningen efter 11 min spel, ett skottförsök touchades av en BoIS-försvarare och friställde Sasa Matic som enkelt kunde skjuta in 0-1. Kaland och Kalle Söderström hade strax efter ledningsmålet en snygg kombination när de passade sig igenom AFC-försvaret, Söderström lobbpassade till Kaland som än en gång fick en nick på mål men även denna gång räddade målvakten.

I den 24 min hamnade Peter Dahlberg i knipa efter att han skulle skjuta upp bollen, en AFC-anfallare petade till bollen och föll i straffområdet. Det var länge oklart om domaren skulle ge gult kort för filmning eller om han skulle blåsa straff. Det blev till slut det sistnämnda och AFC:s Ferid Ali gjorde inget misstag från elva meter, 0-2 till bortalaget. BoIS hade en boll i mål efter ett inlägg från Karl Söderström som touchades in via en försvarare men domaren blåste till publikens klagomål frispark till AFC. 0-2 stod sig halvleken ut.

Under sommaruppehållet värvade BoIS in de två norrmännen Mats Andre Kaland och Andreas Aalbu och Kalands långa inkast kommer att skapa många målchanser i höst. I den 52 min var det just ett sådant som skapade kalabalik i AFC:s straffområde men BoIS-spelarna fick inte den där sista tån på bollen för att det skulle bli mål. Kaland slog i den 63 min ett bra inlägg mot bortre stolpen där Aalbu mötte med vänstervolleyn, bollen hamnade dock utanför stolpen.

BoIS pressade nu på för en reducering men AFC:s Sasa Matic var nära att utöka ledningen efter ett bra skott i den 68 min. Kaland promenerade med 20 min kvar igenom hela AFC:s försvar och serverade Thomas Boakye som avslutade med ett skott strax över ribban. Samme Kaland hade sedan ett inläggsförsök i den 73 min som sånär letade sig hela vägen in i mål men den rensades i sista sekund bort på mållinjen. Elias Andersson borde ha fått en assist i den 76 min när han med en perfekt crossboll hittade en fristående Boakye som avslutade med en halvvolley i ribbans underkant.

Den sista chansen blev lite symbolisk för hela matchen, Söderström fick på ett bra och hårt avslut som såg ut att vara på väg in i mål med minuter kvar av matchen. Bollen ”räddades” dock av inbytte Oliver Nåfors som råkade stå mitt i skottlinjen, bollen ville helt enkelt inte in idag.

AFC:s tränare Özcan Melkelmichel var nöjd med de tre poängen. – Jag vet inte om det var 100 % rättvist att vi vann idag, vi hade lite flyt och tur och det kunde ha slutat hur som helst. Tur och otur brukar jämna ut sig.

Jörgen Wålemark kommenterar dagens insats: – Vi är inte riktig med första 25 minuterna och de dominerar i början, de är skickliga och kommer bli livsfarliga om de tar steget upp i allsvenskan. Vi jobbar oss in bra i matchen och skapar flera chanser till att göra mål men vi saknar det där lilla extra i avsluten. Två tunga mål emot oss, misstag händer i fotboll men vi har gjort för många nu både mot GAIS och idag och då får man inte med sig några poäng på denna nivå.

I nästa omgång väntar en tuff bortamatch mot serieledarna Sirius där BoIS lagkapten Pär Asp kommer att saknas efter att han idag fått sitt tredje gula kort.

Text:Christian Gladh

Foto: Marita Andersson