Sjuttonårige André Boman har tränat med A-truppen under hela försäsongen. Han har även spelat ett par träningsmatcher med laget och stått för fina prestationer, som nu gör att han belönats med ett A-kontrakt.

Det känns riktigt bra. Det är alltid kul att bli uppflyttad. Förut spelade jag ju i Lilla Träslöv A-lag och jag känner att seniortempot där gjorde att jag kunde hantera tempot i BoIS bättre.

André har tillhört Varbergs BoIS sedan 2018, där han efter en säsong i Lilla Träslövs FF:s A-lag tog steget till Varbergs BoIS U19-lag. Det har med andra ord gått fort för sjuttonåringen, som verkligen tagit chansen när den givits.

Det har gått fort, men jag har lärt mig mycket. Freddan har gett mig mycket, dels gjort att jag lättare kommit in i gruppen men också att jag lättare fått komma upp och testa med A-laget.

Målen med fotbollen är väl inte helt olikt alla andra sjuttonåriga fotbollsspelarna.

Målet är såklart att kunna leva på fotbollen till slut. Om det är här eller någon annanstans det vet jag inte. Men just nu känns det bra här med tränare m.m.

Nu blickar André fram mot en Superettandebut och en bra säsong för laget.

Jag hoppas på en Superettandebut, som början. Sen får man ta det därifrån. Som lag tror jag att det kan gå riktigt långt. Det har känts bra hittills under försäsongen.

Några sista ord?

Jag vill passa på att tacka Glenn Larsson i Lilla Träslövs FF som gav mig chansen att spela seniorfotboll i A-laget.

André blir nu den sjätte spelaren i A-truppen som gått genom BoIS akademi. Vilket tyder på den kvalité som Varbergs BoIS unga akademi redan besitter. Varbergs BoIS önskar André ett stort lycka till!