Sedan nyheten om BoIS senaste nyförvärv blivit officiell under dagen har det inkommit flertalet frågor om summor, finansiering och om Varbergs BoIS finansierat denna övergång själva.

Varbergs BoIS FC vill förtydliga att föreningen inte kommer genomföra några spelarförvärv under sommarens transferfönster som påverkar klubbens ekonomi. Det kommer alltså inte att köpas spelare med föreningens pengar, speciellt inte med tanke på det arbete som lagts ner under den större delen av året för att rädda föreningens ekonomi. Det vore både oansvarigt och respektlöst mot alla de som hjälpt föreningen i den situation som BoIS befann sig i. Detta beslut togs från styrelsen redan innan de visste att föreningen skulle klara att rädda föreningen från konkurs. Något som styrelsens två rådgivare, Bo Möller (representant medlemmar) och Göran Borg (representant företag/partners) kan intyga om.

BoIS kan inte heller gå in i detaljer kring hur föreningen kan värva spelare. Det vore även det respektlöst och oansvarigt mot de externa parter som gör det möjligt. Vi hoppas att alla supportrar, medlemmar, partners m.fl. kan respektera detta, så syns vi på Vallen efter sommaruppehållet för en fartfylld fotbollshöst!