DSC_0049

BoIS kom till dagens västkustderby med 5 raka förluster och ett stukat självförtroende men de lyckades ta årets viktigaste vinst efter 1-0 hemma mot ÖIS.

Varbergs BoIS-Örgryte 1-0 (1-0),Joakim Lindner 29 min.
Publiksiffra 2527 personer

Det var mycket som stod på spel i dagens match. Lagen låg på samma poäng inför den 21:a omgången av Superettan och för BoIS var det extra viktigt eftersom de har varit inne i en svacka. Joel Palmqvist fick chansen från start i dagens match mot Örgrytes fyrtorn Johan Hammar och Fredrik Björck och han tog verkligen chansen. Joel var ytterst nära att ge BoIS ledningen i den 9 min efter att Kalle Söderström slagit ett perfekt inlägg men bollen hamnade utanför Abbas Hassans stolpe. ÖIS första chans kom efter ett inspel snett bakåt men avslutet från ÖIS-mittfältaren hamnade över ribban. Joakim Lindner fick ett liknade läge men även Jocke sköt över ribban. Han skulle dock revanschera sig några minuter senare. Pigge Joel Palmqvist fick en bra skottchans i den 29 min men valde att inte skjuta trots bra läge, han spelade istället ut bollen till Kalle Söderström som med ett bra högerinlägg hittade Lindners panna och det viktiga 1-0-målet hamna i Örgrytes mål. BoIS spelade mycket underhållande under den första halvleken och Anton Liljenbäck kunde inte tro sina ögon i den 34 min när Abbas Hassan mirakelräddade hans nick efter hörna. På den efterföljande hörnan var det Palmqvist som sånär nickade in 2-0. Örgrytes Jakob Lindström blev strax innan pausvilan frispelad i den högra delen av straffområdet men hans skott hamnade retfullt utanför stolpen. Helt klart en av de bästa halvlekarna som BoIS har visat upp i år. Extra kul när det var över 2500 personer i publiken.

Varberg började även bäst under den första kvarten av den andra halvleken men de där riktigt heta chanserna uteblev. Istället var det ÖIS som tog över mer och mer ju längre matchen gick. – Vi pratade om att hålla uppe spelet även i den andra halvleken men eftersom resultaten inte har gått vägen de senaste matcherna blir det naturligt att vi faller ned lite i banan sa Jörgen Wålemark. Joakim Wulff tippade i den 61 min ett inlägg rätt ut till en fristående ÖIS-spelare vars efterföljande nick gick över. Wulff stod för några bra räddningar med 20 min kvar och ÖIS George Mourad och Martin Mutumba lär drömma mardrömmar om inlägget i den 68 min när båda spelarna i fritt läge missar att träffa bollen. BoIS bytte in Christoffer Arvidsson, Andreas Aalbu och Peter Nyström i matchen efter att flera spelare som slitit hårt fått kramp. Matchens sista chans fick Johan Hammar på övertid när han volleysköt bollen mot ett täckande Varbergsförsvar i den 92 min. Varberg höll dock undan och tog en av årets viktigaste segrar! Extra plus idag till Joel Palmqvist som slet något kopiöst och lyckades till och med vinna någon nickduell mot ÖIS mittbackspar som tillsammans nog var 4 meter höga!

Jörgen kommenterar: – Fantastisk glad över trepoängaren. Vi skapar mycket chanser och borde satt tvåan innan paus. Joel Palmqvist var aktiv framåt och det var kul att se honom spela idag.

Marcus Lantz tränare i Örgryte: – Enorm besvikelse, vår första halvlek är under all kritik. Vi vinner inga dueller och man kan säga att vi slänger bort de första 45 min i matchen. Vi höjer oss i andra men det räcker inte att prestera 45 min på denna nivå.

Frågan var inte om utan när BoIS skulle ta nästa trepoängare efter sina förluster. Svaret blev den 31 augusti och spelar de som de gjorde första halvleken idag lär trepoängarna fortsätta att rulla in framöver, riktigt rolig fotboll och det märktes att publiken gillade vad de såg.

Text: Christian Gladh

Foto: Marita Andersson