Idag blev det klart att Varbergs BoIS värvar mittbacken Tobias Carlsson från division 1-klubben Grebbestads IF. Tobias, född 1995 har spelat 27 matcher för bohuslänningarna under 2018 och har noterats för 2 mål och 5 assist, ett bra facit för den 187 cm långa mittbacken.

På meritlistan har Tobias bland annat en utmärkelse som årets försvarare säsongen 2017 då Grebbestads IF endast släppte in 17 mål på hela säsongen och tog klivet upp till division 1. I division 1 hade dock Grebbestad en tung säsong, där laget till slut blev degraderade till division 2 i den sista omgången.

Det är en oerhört spelskicklig och bolltrygg mittback. Som även om han ser snäll ut är en riktig tuffing på plan, säger Joakim Persson om sitt nyförvärv.

Carlsson har skrivit på ett 2-årsavtal och ansluter till laget vid den första träningen i början på Januari, men är glad över att ha fått chansen att spela Superettanfotboll i Varberg 2019.

Vem är Tobias Carlsson?

En ganska lugn kille, både på plan och utanför. 23 år gammal från Grebbestad då, där jag spelat fotboll i hela mitt liv.

Varför väljer man att lämna moderklubben? 

Den största anledningen är det sportsliga, att jag vill spela högre upp än division 2. Sedan så är det lite det sociala också, jag har haft planer på att flytta ner till Göteborg och studera vidare och lite sånt och det får jag nu bra möjligheter till.

Hur känns det att skriva på för BoIS och spela Superettanfotboll 2019? 

Det ska bli jättekul. Väldigt inspirerande och spännande.

Jocke Persson säger ju att även om du ser snäll ut så är du en tuffing på plan. Hur skulle du beskriva dig själv?

En bolltrygg, lugn mittback som gillar att spela bollen längs med marken. Jag har också en ganska bra spelförståelse, både offensivt och defensivt.

Vad tror du att du kommer kunna tillföra, både på och utanför plan? 

Ett lugn kanske, och ett bra försvarsspel förhoppningsvis. Men även en bra passningsfot så vi kommer till bra anfallslägen också.

Har du följt BoIS nåt under säsongen och kanske kvalet nu på hösten?

Kvalet har jag följt framförallt. Under säsongen har jag sett någon match sådär. Sen har jag inte följt BoIS speciellt mycket mer än vad man följt Superettan i övrigt.

Jocke Persson är väldigt nöjd med Tobias och säger såhär om mittbacken: 

Som han nämner själv är han en bolltrygg, lugn spelartyp som inte stressar upp sig. Framförallt har han en fin fot, både i det längre och i det korta spelet. Han ser väl ut som en variant på (Allesandro) Nesta (f.d. mittback i Lazio och Milan reds. anm.) skulle jag väl nästan påstå. Han vet när han ska upp och hålla en spelare felvänd, han vet när han kan kliva framför och vinna boll.

Sen är det lite smådetaljer i positionsspel, när han ska falla av och så i vissa moment, men det hittar man hos de flesta spelarna. Men för vår del är det otroligt bra att få in en spelare som känner sig och vågar vara trygg med bollen. Sen kan han bidra till anfallsspelet från en backposition vilket blir viktigt för oss.