DSC_0009

Topplaget Sirius besökte under lördagskvällen Påskbergsvallen för match mot BoIS men de fick vända hem till Uppsala med 0 poäng i bagaget. Matchen slutade 1-0 till hemmalaget!

Sirius kom till dagens match med 6 raka utan förlust och Varberg kom till dagens match med 5 raka utan vinst, därför var det extra viktigt med en trepoängare för de grönsvarta ikväll.

Elias Andersson fick matchens första chans när en Siriusspelare tappade bollen på mittfältet i den 7 min men Elias skottförsök blev misslyckat. I den 10 min kom Nsima Peter fri med målvakten och försökte med en lobb, lobbförsöket hamnade utanför. Sirius stack upp med en farlig frispark i den 13 min där Johan Andersson var nära att nicka in 0-1 till bortalaget men bollen hamnade över ribban. Sebastian Crona levererade i den 19 min ett perfekt pass fram till Nsima Peter som än en gång kom fri mot målvakten men i sista sekund kom en Siriusspelare i mellan och bröt skottförsöket. Strax efter bjöd hemmalaget på ett snyggt passningsspel när de spelade sig igenom hela Siriusmittfältet och Thomas Boakye avslutade med att spela snett bakåt till Söderström i straffområdet men han fick aldrig iväg något bra skott. I den 38 min borde Kalle Söderström haft frispark när han blev avtrampad skon och fälld längs kanten men domaren friade. Halvlekens bästa chans kom i den sista spelminuten när Elias Andersson erövrade bollen på mitten och spelade fram Nsima Peter till ett bra läge, Peter fick iväg ett skott som gick precis utanför stolpen. Peter Nyström tvingades att utgå under den första halvleken efter att fått problem med baksida lår och istället kom Hosam Aiesh in.

I den 58 min spelade Ivan Näsberg snett bakåt till Elias Andersson som touchade till bollen mot mål, bollen curlade och målvakten fick problem med bollen, Nsima Peter var nära att lirka in den.  Efter 20 min spel i den andra halvleken vann Nsima Peter en duell på topp och crosspassade till Hosam Aiesh som fri med målvakten försökte sig på en snurrfint som sånär gick hem. Målvakten räddade dock avslutet i sista stund. Pär Asp fick ett drömläge i den 69 min efter en hörna som nickskarvades vidare till Asp som fri fick till ett volleyskott som blev till en ny hörna. Asp skulle få sin revansch på hörnan efter när bollen än en gång dök ned vid Pärs högerfot. Denna gång skulle bollen bara in och målvakten kunde inte hålla bollen och 1-0 var ett faktum. Sirius var ytterst nära att kvittera strax efter avsparken efter målet men bollen som chippades hamnade precis utanför Dahlbergs stolpe. I den 77 min ropade hemmapubliken på straff efter att Nsima Peter blivit manglad i straffområdet, istället för straff fick Hosam Aiesh frispark i farligt läge strax efteråt. Elias Andersson tog frisparken som stoppades av muren. Hosam Aiesh var ytterst nära att punktera matchen på övertid men det blev inget mål där, men vad spelar det för roll när Pär Asp redan hade avgjort!

BoIS gjorde en bra insats mot Sirius och hade flest chanser så det var en rättvis seger. BoIS avancerade upp till den 8:e platsen i serien.

 

Text: Christian Gladh

Foto: Marita Andersson

DSC_0119

Dagens målskytt – Pär Asp. -Jag är ju ingen riktig målskytt så det kändes extra skönt att sätta den! Det var bara att trycka in den på bortre, sa Pär efter matchen