Varbergs BoIS trupp inför 2019 har spetsats med en ny anfallare då 21-åriga Astrit Seljmani är klar för klubben. Astrit ansluter från Torns IF, där han 2018 gjorde 13 mål i Division 1 södra.

Vi spetsar till vår anfallsbesättning, säger Jocke Persson om sitt nyförvärv.

Astrit är hårt arbetande och otroligt jobbig att möta. Han har väl egentligen haft en liten akilleshäl innan att han inte gjort tillräckligt många mål, men med tanke på att han gjorde 13 mål som ensam forward förra året så ser jag det frågetecknet som lite uträtat.

Jocke Persson har tränat Astrit tidigare, då i Kristianstad. 

Vi var absolut inte bästa vänner på det sättet. Han var lite omogen plus att han då var dåligt tränad. Men sedan dess är den en kille där polletten verkligen trillat ned och han har insett att det är hårt arbete som gäller om man ska lyckas inom fotbollen. Därför blev han intresserad för oss när Bergman lite plötsligt ville lämna oss, så då fanns det en möjlighet rent ekonomiskt att hitta en lösning. Sen vet jag att det varit många klubbar som jagat honom.

Så nu för vår del känns det som att vi har en riktigt bra anfallsbesättning i en bra ålder som kan trigga varandra med Pep, Vuk och Astrit – sen har vi ju Robin Book som är en helt annan typ av spelare som vi kan komplettera med.

Astrit själv är nöjd med flytten. 

Det känns riktigt bra. Det känns skönt att vara här!

13 mål förra året, känner du att den säsongen var steget som behövdes för att göra dig redo för Superettan? 

Det tycker jag. Jag har kommit till ett lag som passar mig jävligt bra och att spela som ensam anfallare är något jag gillar. Jag gillar att slita runt mittbackarna och göra det jobbigt för dem.

Hur ser du på din konkurrenskraftighet? 

Det är konkurrens var du än kommer. Det är bara att ta an den. Jag kommer kriga för min plats. Det kommer Pep och Vuk också göra, det är så fotboll är. Men jag ger aldrig upp och kör alltid 100%.

Vad har du för föräntningar på säsongen? 

Jag tror det kommer bli en jättebra säsong. Jag har höga förväntningar. Jag vet vad laget kan komma med, även om de haft en tung säsong. Det bara släppa den nu och ta nya tag och verkligen köra att det är en ny säsong och släpper hela 2018.

Vad har du för mål med året? 

Det är ju klart att ta min plats i startelvan. Och göra 15 mål.