Beqaj är BoIS nästbäste målskytt för året, 8 fullträffar har det blivit. Det hade inte varit helt fel om 9:an och 10:an kom ikväll. Men för “Pep”, spelar det ingen roll vem som gör målen ikväll, så länge det blir tre poäng. Läs hans tankar om matchen ikväll här nedan.

Hur känns det inför ikväll?

Det är lite nervöst, men det ska bli kul!

Vad minns du av vårmatchen mot Brage?

Vi spelade på en hård konstgräsplan i värmen. Sen kändes det som att vi hade lägen och kunde gjort mål innan deras 1-0-mål kom. Men både hade chansen att ta tre poäng den dagen, och tyvärr gjorde Brage det.

Inför kvällens match , vad har ni pratat om att ni ska undvika och utnyttja?

Vi har pratat lite om att vi inte ska in i mitten och göra det trångt för oss själva. Utan vi ska försöka komma in bakom dem och sträcka ut Brage lite och sedan ju längre in i matchen vi kommer att ska vi börja spela mer och utnyttja våra kvalitéer. Så det är väl det, hitta in bakom dem i början och därefter börja spela i de ytor som uppstår.

För din egen del, du har ju gjort 8 mål i år, blir det några fler i dag?

Jag hoppas det! Nej, men vem som gör målen ikväll spelar verkligen ingen roll. Så länge vi får med oss tre poäng, då blir jag jävligt nöjd. Sen om jag gör 7 mål ikväll hade ju klart varit kul, men så länge vi vinner är jag glad.

För att undvika kvalplatsen krävs mer eller mindre en vinst idag. Gillar du att spela såna här måste-matcher?

Alltså, egentligen hade man ju gärna sluppit att hamna i den här situationen. Men det är ju också den fina sidan fotbollen, att nu när det verkligen gäller så handlar det om att kliva fram. Alla förstår allvaret nu och det tycker jag vi har visat det på träningarna i veckan, att det är nu det gäller. Jag har även sett det på grabbarna, det är dags nu.