Idag är det derby igen, HBK står för motsåndet på Påskbergsvallen och en spelare i BoIS som tidigare har haft bra matcher mot HBK är Jakob Bergman. Vi pratade en liten stund med Jakob inför dagens match.

Summera matchen senast, vad gick fel tror du?

Nej men det var en tuff och jämn match där de drog det längsta strået. Så det var tufft att åka på en förlust, jag tycker åtminstone vi borde fått med oss ett kryss.

Har ni hunnit ladda om sedan tisdagens match?

Det tycker jag vi har, vi har snackat igenom vad vi kan göra bättre och vad vi gjorde bra så att vi kan fortsätta trycka på det. Och så kan vi ju förhoppningsvis utnyttja vissa svagheter hos Halmstad och ta med oss tre poäng.

Är känslan bra i truppen? 

Ja, det tycker jag. Även fast vi inte fått med oss poängen så känns det ändå relativt bra. Så det ska bli kul idag.

Idag är det ju årets första derby på hemmaplan, ska det bli roligt?

Det ska bli sjukt kul. Vi fick en försmak när vi mötte Falkenberg och det är bara revansch att utkräva efter den förlusten. Så nu kommer Halmstad få sota för det, det ska bli otroligt roligt.

Du har ju spelat mot HBK tidigare, då i blåsvart för Sirius, hur gick det?

Det var ju för två år sen när både Halmstad och Sirius slogs om direktplatserna till Allsvenskan. Och då drog Sirius det längsta strået och lyckades vinna med 1-0 och ta direktplatsen upp.

..Och det var du som gjorde målet?

Det var jag som gjorde målet, ja!

Vad krävs av laget idag för att poängen ska stanna i Varberg?

Det är väl som vanligt höll jag på att säga. Det är hårt jobb i 90+, det är det. Att vi gör det tillsammans. Mycket ligger i att vi måste göra det i 90 minuter, det räcker inte att vi spelar bra i 60 utan det gäller att vi spelar bra i 90 minuter plus tillägg. Gör vi det så tror jag att vi kommer gå segrande ur det här.

Matchen börjar klockan 16:00 idag, köp din biljett på varbergsbois.ebiljett.nu och heja fram Jakob och grabbarna till tre poäng.

Dagens trupp ser ut som följer:
Pyzdrowski, Svensson, Möller, Bohman, Bergman, Beqaj, Zackrisson, Stanisic, Bergqvist, Girmai, Tran, Munther, Danielsson, Palmquist, Almqvist, Nurkic, Lindner & Skoglund.