Det blev återigen en ganska tuff dag på jobbet för Varbergs BoIS under fredagskvällen. IK Frej chockade BoIS med ett tidigt ledningsmål. BoIS skulle dock vända på steken till en 2-1-ledning innan Frej kom tillbaka med en blytung kvittering i den 93:e matchminuten.

Frej skulle börja matchen bättre än BoIS, och skulle alltså göra 0-1 redan efter 11 minuter genom Leo Bengtsson. Frej hittade upp bakom BoIS mittfält och avancerade med bollen en bit innan de slog in bollen bakom BoIS backlinje där Leo Bengtsson hann först och lyfte bollen bakom Strömberg.

Frejs ledningsmål blev en väckarklocka för BoIS som därefter började äta sig in i matchen mer och mer och när halvleken led mot sitt slut var det inte en fråga om utan mer om när BoIS skulle göra mål i matchen. Seljmani hade ett par chanser där avslutet blev misslyckat. Beqaj var påväg igenom och ett antal fasta situationer, men Frej höll sin ledning till halvtidsvilan.

Den andra halvleken skulle börja lite trögt. Inga av lagen skapade några jättechanser. Men matchen skulle vända när Frejs De Brito fick rött kort efter att han fått upp en armbåge i Daniel Krezics ansikte.

Därefter skulle BoIS börja forcera på riktigt. I den 66:e minuten fick Seljmani på ett bra skott som målvakten styrde ut till hörna. På efterföljande hörna slog BoIS ett inlägg som efter att ha tagit på en Frejspelare hamnade hos nyinbytte Alibek Aliev som satte bollen i mål. Men efter lite domarkonferens dömdes målet bort för offside.

Tio minuter senare skulle dock kvitteringen komma. Girmai hittade upp till Beqaj som sköt ett hårt skott. Frejmålvakten räddade dock skottet, men returen gick rakt på Seljmani som mer eller mindre sprang in bollen i mål till 1-1.

90 sekunder senare skulle det smälla igen för BoIS när Robin Book efter en djupledslöpning snodde bollen och “motläggade” sig igenom straffrområdet och kunde trycka in 2-1.

BoIS fortsatte trycka på för att utöka sin ledning efter 2-1-målet. Men det var Frej som skulle få det sista ordet i matchen. I ett sista försök lyfte de bollen upp mot Varbergs straffområde och kunde skarva bollen till Bouvin som fick stå helt fri i straffområdet och kunde dunka in 2-2.

BoIS försökte trycka på för ett nytt ledningsmål, men kom inte närmre än ett par inläggsförsök innan domaren blåste av matchen.

Det blev alltså 2-2 på Vallen idag, men ett poäng är bättre än 0 trots allt. BoIS får ett nytt försök till revansch mot Brage den 19 augusti hemma på Påskbergsvallen. Den matchen börjar klockan 19:00, varmt välkomna då!