Varbergs BoIS akademi har under 2018 fortsatt att utvecklas och blivit bättre, det visar Tipselits certifieringsprogram som idag offentliggjorde alla klubbarnas poäng.

På de få år som Varbergs BoIS har satsat på sin akademi har Varbergs BoIS under 2018 samlat ihop 1102 poäng. 98 ifrån den tredje stjärnan, och 290 poäng mer än förra årets certifiering.

Certifieringen bedömer de olika akademierna utefter hur de jobbar med värdegrund & mål med sin akademi, spelarutbildning, faciliteter, ledarorganisation, skolsamverkan, samarbete med andra klubbar och sportsliga resultat av akademin.

Klubbarna får till exempel en hel del poäng beroende på hur många egna talanger som spelat i professionella serier under det gångna året. I BoIS fall har klubben sett en ökning på just denna punkt, då BoIS hade hela 5 debutanter i Superettan under 2018. Till nästa år kommer även den nya NIU-utbildningen på Peder Skrivares skola att generera poäng till certifieringen.

Vi behåller våra två stjärnor av fem möjliga men vi var inte så långt ifrån att bli tilldelade tre stjärnor, säger ungdomsansvarige i styrelsen Pelle Larsson.

Jag är särskilt nöjd med att vi har full pott på vår värdegrund & mål med akademin. Men även att vi gått framåt mycket i vår spelarutbildningsplan och i vår ledarorganisation där vi utbildat fler tränare till en högre nivå, som hela tiden får mer erfarenheter att ta med sig, fortsätter Pelle.

Vi har en mycket stark bas att jobba vidare ifrån och vi siktar på tre stjärnor nästa år. Vi har haft vår akademi i fem år och vi kommer att jobba stenhårt för att hela tiden bli bättre. Det jobb som läggs nu kommer att bära frukt de närmsta fem åren. Starten av fotbollsgymnasiet i höst på PS blir en viktig nyckel både på flick- och pojksidan.

Pelle Larsson passar även på att tacka alla ledare som lägger ned ett enormt arbete för klubben.

Vi vill tacka alla ledare i BoIS och uppmärksamma vilket stort arbete de lägger ner. Christoffer Eriksson, akademichef och Dan Skogman, klubbchef lägger ner ett enormt arbete i certifieringen och allt annat runt lagen. Men vi vill även tacka alla tränare som utbildar sig och lägger ner ett hästjobb på sina respektive lag.

Jocke Perssons och Freddans inställning och kopplingen mellan senior och akademin är superviktig för oss och de är verkligen kul att se att vi får ihop verksamheten mer och mer organisatoriskt, avslutar Pelle.