Hammarbys målvakt Davor Blazevic räddar skott från Varbergs Alexander Johansson under fotbollsmatchen i Svenska Cupen mellan Hammarby och Varberg den 24 februari 2020 i Stockholm. Foto: Maxim Thoré / BILDBYRÅN

5-1 förlust mot Hammarby i premiären av Svenska Cupen

Det blev målrik och fartfylld tillställning på Tele2 Arena under måndagskvällen, när Varbergs BoIS gästade Hammarby i premiäromgången av Svenska Cupen. Hemmalaget tog kommandot från start, och trots att BoIS tog sig in bättre i matchen efter dryga kvarten lyckades Hammarby göra både 1-0 och 2-0 i minut 19 respektive 27. Trots de två snabba målen avslutade BoIS halvleken starkt och radade upp flertalet kvalificerade chanser. Man träffade målramen två gånger om,  och fick dessutom ett mål bortdömt efter en tveksam offside-situation.

“Vi möter ett av Sveriges bästa lag, med flertalet spelare som har gott om utlandserfarenheter. De utnyttjar de saker vi inte gör bra nog, och då blir vi straffade. Deras skicklighet tar över, vi hamnar på “mellis” för ofta och jag tycker inte vi är aggressiva nog i försvarsspelet och sätter inte tillräckligt bra press på deras bollhållare. Samtidigt skapar vi mängder av lägen, så många att jag inte ens minns allihop. Men deras målvakt gör en kanonmatch” säger Joakim “Jocke” Persson om första halvleken.

Andra halvlek påminde inledningsvis mycket om den första, då Hammarby kom ut med ökad fart och lyckades göra både 3-0 och 4-0 innan de första femton minuterna var spelade. BoIS lyckades reducera till 4-1 i minut 66 genom Alexander Johansson, som på en omställning framspelad av Astrit Seljmani skickade in ett skott lågt ner i målvaktens bortre hörn. På tilläggstid avrundade sedan Muamer Tankovic´ matchen med att göra 5-1, vilket också blev slutresultatet. 

“När Hammarby tappade boll lyckades vi ofta utnyttja omställningarna och skapa mycket målchanser. I andra halvlek är vi stabilare och det blev inte lika svängigt som i första. Trots resultatet hittar jag många bra prestationer i laget. Som helhet är vårt försvarsspel underkänt då vi släpper till för mycket, vad det beror på får vi analysera kommande dagar” avslutar “Jocke”.