Varbergs BoIS har verkligen fått en flygande start på Superettan 2019. Under lördagseftermiddagen kom den sjätte vinsten på lika många matcher.

Efter de inledande minuternas ställningskrig fick BoIS, precis som mot Brage, en chockstart. VSK:s Ljevar sköt långt utifrån och fick på en riktigt bra träff. August i BoIS-målet sträckte ut så gott det gick, men bollen hittade den bortre burgaveln.

Efter baklängesmålet kom Varberg igång på riktigt – VSK fick inte låna bollen i långa perioder när BoIS rullade boll och skapade en del halvchanser.

I den 26:e minuten kom sedan också kvitteringen, efter lite flipperspel i straffområdet fick Robin Book bollen till sig som utan problem kunde placera in bollen i målvakt Fagerströms högra stolpe.

Efter 1-1-målet hade Varberg sedan ett par chanser att utöka sin ledning – bland annat hade Ejupi ett skott som flög tätt över ribban efter en halvtimmes spel.

VSK hade genomgående svårt att få bort bollen ur eget straffområde under den första halvleken, och likt vid Robin Books 1-1-mål hade BoIS ett par liknande situationer i VSKs straffområde, men Västeråsarna lyckades reda ut de stormarna och gick till halvtidsvila med 1-1.

I den andra halvleken fick sedan VSK den första chanserna att ta ledningen. I den 48:e minuten slog VSK ett bra inlägg till Safari, men nicken blev för svag och Strömberg kunde lätt rädda.
Minuterna senare fick Brian Span chansen, men inspelet till honom kom precis bakom honom och även det avslutet kunde Strömberg avvärja utan större problem.

Sen kom då ledningsmålet för BoIS. I den 55:e minuten fick Robin Book bollen på mittplan, han kunde vända upp och transportera boll hela vägen fram mot straffområdeskanten. Han spelade sedan bollen till Astrit Seljmani som kunde ta med sig bollen och hålla undan från sin försvarare innan han lätt placerade bollen i mål.

BoIS hade sedan ett par chanser att utöka ledningen direkt. Seljmani, Book och Girmai hade alla tre avslutslägen mellan minuter 57-61.

Det dröjde till 74:e minuten innan BoIS fick sin nästa riktiga målchans dock – återigen var det Robin Book som spelade in bollen till Seljmani, denna gång från kortlinjen. Seljmani försökte sig på ett konstnummer men Fagerström i VSK-målet räddade bollen upp i ribban och ut igen.

De sista tio minuterna tog VSK över mer och mer, och de fick till en rejäl forcering för ett kvitteringsmål. BoIS stack upp och försökte kontra, men trots finfina kontringslägen uteblev 3-1-målet för BoIS.

Istället var det VSK som på tilläggstid fick ett helt koppel av hörnor där BoIS fick rädda bollen på mållinjen vid ett tillfälle, men BoIS höll ut och kunde säkra den sjätte raka vinsten.

Nästa match är det återigen dags att bjuda in till Påskbergsvallen, då kommer Dalkurd FF med förre assisterande tränaren Paul Olausson i spetsen på besök! Biljetter till den matchen köper du som vanligt på varbergsbois.ebiljett.nu! Varmt välkomna!