Kontraktsförlängningarna fortsätter. Varbergs BoIS har förlängt kontrakten med Christoffer Arvidsson och Peter Nyström.

Lagbygget har börjat ta form inför säsongen 2017 och under november har flera spelare förlängt kontraktet. Under tisdagen kan Varbergs BoIS meddela att Christoffer Arvidsson och Peter Nyström har förlängt sina kontrakt över säsongen 2017.

“Kul att se utvecklingen”

32-årige Peter Nyström, som kom inför säsongen 2015 från IK Oddevold, är glad över kontraktsförläningen.

– Det känns jättebra att allt är klart. Kroppen känns fräsch och man känner utveckling på sin fysiska ålder även vid en ålder på 32 år, säger han.

Mittfältaren Nyström spelade större delen av matcherna på vårsäsongen innan skadorna på hösten satte stopp för spel.

– Det gick bra för egen del men för laget gick det tyngre på våren. Det var ändå roligt att följa laget under hösten trots att jag inte var med på planen. Det var kul att se utvecklingen på många av spelarna, säger han.

Förutom mittfältsrollen är Nyström även fystränare för A-laget. En roll som han trivs med och kommer att fortsätta med säsongen 2017.

– Det är roligt att kunna påbörja något vid sidan av fotbollsplan för man blir inte yngre, säger han.

Innan A-laget gick på semester fick varje spelare ett individuellt träningsprogram som Nyström hade utformat. Just för att hålla sig i form inför försäsongsstarten.

–  Det är väldigt varierande men alla fick ändå en gemensam grundträning. Vissa fick mer konditions- och rörlighetsträning. Medan andra fick mer styrketräning och övrig kroppsstyrka, säger Nyström.

A-laget drar igång försäsongsträningen i början av januari. Då hoppas Nyström att träningsprogrammen visar resultat.

– De ska kunna bygga vidare och ta nästa steg. Vi kommer bygga en grund i början så alla är på en bra fysisk nivå. För annars blir det tuffare sen, säger han.

“En klubb på uppgång”

Mittfältaren Christoffer Arvidsson, fostrad i Trönninge IF och Halmstads BK, kom till Varbergs BoIS inför förra säsongen från norska Tromsdalen.

– Det känns jättebra. Det är en bra miljö och grupp – och en klubb på uppgång. Det är jättekul och intressant att vara en del av det, säger han.

Arvidsson gjorde sporadiska inhopp under säsongen och känner att utvecklingen är på väg i rätt riktning.

– Min utveckling var lite seg i början och det var en anpassningsperiod. Just att komma in tempot, lära känna laget och så vidare. Det gick bättre och bättre under säsongen och jag spelade in mig i laget och startade några matcher i slutet. Det kändes väldigt bra, säger han och ser fram emot säsongen.

Målet för säsongen 2017 är glasklart.

– Att fortsätta i rätt riktning och fortsätta utvecklas. Det är tufft om platser, och bra spelare att konkurrera med, men det handlar om att göra jobbet, säger Arvidsson.


seasoncard2
Du har väl köpt ditt årskort till den kommande säsongen?
Tryck här för mer information om årskortet.