Varbergs BoIS reste under söndagen till Örebro för bortamöte med Örebro SK på Behrn Arena. BoIS senaste match spelade man i måndags när man lyckades hemmabesegra Kalmar FF med 1-0. Örebro kom till matchen med en 2-1 förlust i ryggen efter bortamatchen mot IK Sirius förra söndagen.

Varbergs BoIS inledde matchen piggt och skapade matchens första heta målchans i minut 5. Joakim Lindner slog en höjdboll i djupet på Anton Liljenbäck, som lyckades få in bollen centralt i straffområdet. Ett misslyckat ingripande från ÖSK-försvaret ledde sedan till att bollen rullade ut mot straffpunkten och en fristående Alexander Johansson. Johansson avslutade snabbt men Oscar Jansson i ÖSK-målet hann komma ut lyckades rädda, och på sin egen retur lyckades sen Johansson dessvärre inte träffa mål. Två fina lägen för BoIS att skaffa sig en tidig ledning.

Efter BoIS dubbelchans var det sedan ÖSK som skapade nästa farlighet. I minut 24 drev Jack Lahne fram bollen från mittplan och avslutade i höjd med halvmånen, men skottet träffade utsidan av stolpen. Strax efter kom så BoIS tredje fina läge att göra matchens första mål. Ett långt inkast från Hampus Zackrisson nådde fram till Alexander Johansson som lyckades ta sig förbi sin markering och starta en omställning. Johansson drev bollen hela vägen fram till ÖSK:s straffområde, innan han vek in och hittade in med bollen till en centralt fristående Robin Tranberg. Strax utanför straffområdet vände sig Tranberg snabbt om och gick på avslut, men bollen gick strax utanför Oscar Janssons vänstra stolpe. Resterande delen av halvleken turades lagen om att skapa ett par fina lägen var, men resultatet från avspark stod sig halvleken ut.

” Vi startar matchen precis som vi tänkt, vi ville störa ÖSK tidigt i deras build-up och vi gör det bra första 20 minuterna. Vi får också ett kanonläge som vi tyvärr bränner. Efter det har ÖSK en bra 15 minuters period där vi hamnar väldigt fel i vårt låga försvarsspel. Sista 10 av första halvlek kommer vi dock tillbaka starkt. Vi spelar rätt trevligt, Tranberg har ett avslut och Birkfeldt en nick som kunde gett oss det viktiga första målet” kommenterar coach Joakim ”Jocke” Persson.

I inledningen av andra halvlek var det sedan Örebro som kopplade greppet och skapade det flesta chanserna, och i minut 60 kom också det matchavgörande målet efter en hörna där ÖSK lyckades bita sig fast BoIS:arnas straffområde. Hemmalagets mittfältare Johan Mårtensson fintade sig fram och slog ett inlägg mot bortre ytan som landade på Agon Mehmeti. Mehmeti drog till direkt med högern på volley och bollen susade in hårt och lågt till vänster om Stojan Lukic i BoIS-målet. Resterande delen av matchen jagade BoIS sedan en kvittering. I minut 84 var det återigen Tranberg som höll sig framme på ett inspel från Albin Winbo men avslutet träffade tyvärr inte mål. BoIS skapade ett par lägen för att nå en kvittering men ÖSK kunde hålla undan och ta samtliga poäng med sig från matchen.

” I andra försöker vi fixa till det låga försvarsspelet och komma rätt i positionerna, men tyvärr blir vi lite baktunga första 15 och det är då målet kommer. Vi blir något passiva och bolltittande, men det är också ett fantastiskt avslut. Vi rycker upp oss efter målet och har väl egentligen två stora lägen att kvittera, men sätter man inte sina chanser får man åka hem utan poäng. I sin helhet är jag nöjd och tycker matchen är så nära 50-50 man kan komma. Första målet är som sagt alltid viktigt och det som grämer mig är att vi inte tog tillvara på någon av våra stora chanser. Då kunde bussen varit full av poäng på vägen hem ” säger ”Jocke”.

Nästa match för BoIS spelas hemma mot Mjällby på torsdag med avspark 19.00.