Det blev verkligen publikfest på Påskbergsvallen på lördagseftermiddagen! 2500 personer hade tagit sig till Vallen och det bjöds på bra fotbollsväder och en jämn, spännande fotbollsmatch som också slutade med tre nya poäng för våra grönsvarta killar som nu drar ifrån ytterligare från våra halländska seriekollega. Detta efter att Astrit Seljmani gjort sitt nionde mål för säsongen på lika många matcher.

Det var en väldigt jämn första halvlek där BoIS ändå visade fina intentioner, även om tempot som funnits där i tidigare matcher kanske saknades aningen. BoIS höll i taktpinnen, men HBK spelade väldigt bra försvarsspel och gjorde det svårt för BoIS. Några 100%-iga chanser skapade egentligen varken BoIS eller HBK.

Bästa målchansen för BoIS kom således ganska sent in i första halvleken. I minut 35 fick BoIS frispark som Tobias Carlsson tog hand om. På returen var Beqaj framme och nickade bollen mot mål där Malkolm Nilsson i HBK-målet fick göra en bra räddning.

HBK spelade ett ganska lågt försvarsspel och skapade mest farligheter på deras omställningar där topptrion Gudmundsson, Wiedesheim-Paul och Sadat var kvicka framåt. Men i sista tredjedelen hade de ändå svårt att skapa något av värde. Karim hade ett skottförsök i slutet på halvleken där han sköt utanför den bortre stolpen.

I den andra halvleken tog BoIS över matchen mer och mer ju längre halvleken led. HBK stack upp på en del omställningar, där Silfwer hade ett läge som han kanske borde hanterat bättre. Men annars var det BoIS som skapade mest.

Runt den 70:e minuten fick bois ett visst tryck på HBK i form av en del fasta situationer där HBK inte lyckades få undan bollen. Men avsluten blockerades av HBK-försvarare.

I den 75:e minuten fick dock BoIS en omställning. Ejupi hittade upp till Robin Book som tog fart mot HBK:s mål. Book spelade ut bollen till Beqaj som spelade in bollen hårt längs backen mot en framrusande Seljmani som enkelt kunde stöta bollen i mål från knappa halvmetern.

BoIS och Jocke Persson tog direkt beslut att göra ett par byten – Rebin Asaad hoppade in för Daniel Krezic och Erion Sadiku hoppade in istället för framspelande Beqaj.

HBK försökte skapa tryck mot August i BoIS-målet och var ganska direkt efter 1-0 inte jättelångt ifrån att skapa en bra chans, men inspelet från kortsidan nådde en BoIS-försvarare som kunde rensa.

HBK tryckte på lite mer och fick ändå till en liten forcering. De började slå en del tidiga inlägg och bytte även in långe Alexander Berntsson som anfallare för att skapa bättre tryck mot HBK.

I den 84:e minuten kom också HBK:s kanske bästa chans i matchen. Gudmundsson var påväg igenom, men Zackrisson hann precis emellan och kunde bryta bollen. HBK fortsatte att vaska fram en del halvchanser matchen ut, bland anat en hel del inspel från kanterna, men August och försvaret stod återigen för en mycket stabil insats och kunde hålla målet fredat till en ny trepoängare!

Nästa hemmamatch för BoIS är den 2/6 då GAIS kommer till Påskbergsvallen, då är ni återigen varmt varmt välkomna!