Det blev tillslut inte speciellt spännande på Södertälje Fotbollsarena under söndagseftermiddagen. Varberg vann med hela 1-5(!) efter att ha fått en smakstart med 0-1 redan i den tredje minuten.

Astrit Seljmani gjorde som han gjort under hela sin tid i Varberg, han stressade, jagade och störde motståndarnas försvarsspelare – idag fick det utdelning i form av ett mål. BoIS höga press gjorde att syrianska fick spela hem till målvakten, men Seljmani var påpassligt där och blockerade rensningen rakt in i mål.

Syrianska skulle dock skapa sin första chans minuten senare, efter ett kombinationsspel längs högerkanten kom de till avslut och August i mål fick göra sin första av ett flertal kvalificerade räddningar under matchens gång.

BoIS skulle dock utöka sin ledning efter 15 minuters spel genom Daniel Krezic. Krezic var på rätt ställe och satte dit en retur efter att Robin Book stått för en fin prestation och kommit till avslut utanför straffområdet.

Syrianska skapade dock lägen genom matchen, efter 30 minuter var de riktigt nära att reducera. Efter en djupledsboll räddade Strömberg det första friläget, men returen nådde Rajalakso i straffområdet – hans skott rullade sakta mot mållinjen men BoIS nolla räddades av stolpen och en uppoffrande glidtackling av Jesper Modig.

0-3 stod sig halvleken ut, och det såg minst sagt ljust ut för Varberg inför de andra 45 minuterna.

Den andra halvleken höll på att få en liknande början som den första, fast åt andra hållet. Efter en 3 mot 2-situation kom en syrianskaspelare fri mot August i BoIS-målet som även denna gång räddade ett friläge.

Minuten senare var det dags igen för syrianskas målvakt att hämta bollen ur nät. Jocke Lindner lyfte upp bollen mot Seljmani som hade lagt märke till att målvakten var ur position. Seljmani tog med sig bollen med en touch och la sedan kyligt in bollen i mål från distans.

0-4 var även det riktigt snyggt. Albert Ejupi visade sin styrka när han vann boll på mittplan, han avancerade några meter och placerade enkelt in bollen i målvaktens vänstra stolprot.

BoIS fortsatte mala på, och Seljmani fortsatte att springa där uppe, det skulle betala av sig en gång till. Seljmani tog sig in i straffområdet och blev fälld. Straff och 0-5 till BoIS efter att Girmai inte gjort några misstag från elva meter.

Syrianska skulle dock få tröstmåla. I den 81:a minuten missade Tobias Carlsson en dragning där Ahmed i Syrianska kunde lägga in bollen under August till 1-5.

En väldigt komfortabel seger tillslut för våra grönsvarta killar! Härnäst väntar Brommapojkarna hemma den 22/4, då är ni varmt välkomna till Påskbergsvallen!