FOTO: Eva-Lena Johnsson, Varberg Energi

AFC Eskilstuna gick in i matchen mot BoIS med 4 raka vinster, BoIS kom från två raka segrar mot Landskrona och Frej. Matchen började med två lag som pressade intensivt och störde varandra ganska bra i inledningen. AFC skulle dock ta tag i taktpinnen i de inledande minuterna och skapade ett par farliga chanser. BoIS stack upp och var inte ofarliga i sina försök. Girmai på innermittfältet var regissör i det mesta framåt för Varberg, men även en startdebuterande Skoglund var pigg ute på högerkanten.

BoIS tog ledningen i den 17:e matchminuten. Girmai bröt ett slarvigt uppspel från en AFC-försvarare och kom i en en mot en-situation. AFC-backen var tvungen att fälla Girmai, som fick frispark precis utanför straffområdet. Girmai tog hand om frisparken själv, och placerade den snyggt intill den bortre stolpen, otagbart för hemmakeepern.

Efter ledningsmålet blev AFC lite skärrade och Varberg kunde fortsätta att hitta bra chanser, där Albert Ejupi var närmst på en hörna, där Curci i AFC-målet fick göra en riktigt svettig räddning. 1-0 stod sig dock till halvtidsvilan och det var BoIS som hade varit det bättre laget under de första 45.

Andra halvlek fick en annan karaktär, AFC pressade BoIS redan från start, och kunde sätta 1-1 tidigt i den andra genom Oke Akpoveta. Inte långt därefter gjorde samma Akpoveta även 2-1.

BoIS skulle kvittera några få minuter senare. Girmai slog en boll i djupet som rann igenom till Altemark-Vanneryr som tog sig ner till kortlinjen och hittade Teddy Bergqvist snett inåt bakåt som inte gjorde några misstag, utan satte 2-2 säkert.

De sista 20 minuterna böljade spelet rejält, AFC jagade ett ledningsmål och BoIS försökte hota i sina omställningar, men det var många trötta spelare på planen och spelet blev lite okoncentrerat från båda håll i de avgörande lägena.

Matchen slutade 2-2 och BoIS har nu tre raka matcher utan förlust i Superettan, en riktigt bra formkurva! Nästa match spelas hemma mot Östers IF den 19 maj klockan 18:00. Biljetter till den matchen köper du på varbergsbois.ebiljett.nu som vanligt! Varmt välkomna till Påskbergsvallen på lördag!