Efter onsdagens förlust borta i Oskarshamn var uppgiften väldigt tydlig. Vinst med 2-0, 3-1 eller mer för att hålla sig kvar i Superettan. BoIS skulle till slut reda ut det, men det var långt ifrån odramatiskt på Påskbergsvallen.

Första halvlek började BoIS absolut bäst. Oskarshamn verkade inte riktigt med i matchen, likt hur BoIS inte var med i matchen borta i Oskarshamn. Efter drygt 5 minuters spel skulle BoIS få sin första riktigt farliga målchans. Erion Sadiku fick tag på en andraboll i straffområdet efter en hörna och drog till på halvvolley, men skottet räddades av en OAIK-spelare som kastade sig framför bollen.

BoIS var tunga på fasta situationer matchen igenom, och OAIK kunde inte riktigt hantera Girmais och Möllers fina inlägg. Och det var också på fast situation som ledningsmålet skulle komma på för BoIS. Emeh Izuchukwu kom först på bollen och rakade in den vid den bortre stolpen.

Efter 1-0 blev Oskarhamn lite skakade och BoIS kunde fortsätta att trycka på för ett 2-0-mål. Perparim Beqaj och Teddy Bergqvist längst fram vann mycket dueller och kunde ofta hålla i bollen, men 2-0 skulle komma efter en soloräd av Albert Ejupi. Ejupi transporterade boll förbi 2-3 OAIK spelare och väggspelade sedan med Bergqvist. Ejupi kom fri med OAIK-målvakten, skottfintade och la in bollen i öppen kasse, urkyligt gjort av Ejupi.

I detta läget var BoIS klara för Superettan och Oskarshamn kvar i Division 1. BoIS väntade dock aldrig på någon reaktion från OAIK när lagen kom ut för den andra halvleken, utan det var BoIS som var närmre 3-0 än OAIK var 2-1. Perparim Beqaj fick flertalet lägen, men idag stämde det inte för BoIS näst bäste målskytt för säsongen. Istället kändes det nästan som att alla missar gav OAIK lite tändvätska, och lyckades skapa en del lägen. Ofta genom Anton Agebjörns otroligt långa och precisa inkast, men BoIS redde ut stormen gång på gång.

Jocke Persson gjorde ett två byten mot slutet av matchen. Teddy Bergqvist ersattes av Oliver Stanisic och Palmquist ersatte Beqaj minuterna senare. Palmquist var också nära ett par gånger att sätta spiken i kistan, men även denna gång stod OAIKs målvakt ivägen, eller så misslyckades avslutet.

BoIS lyckades dock reda ut de sista OAIK-angreppen och när domaren Granit Maqedonci satte pipan i munnen efter 94 spelade minuter stod det klart att BoIS har kvar sin Superettanplats efter en riktig berg-och-dalbana till säsong. Tack så mycket för allt stöd från läktarplats idag! Nu siktar vi mot säsongsstarten 2019!