I måndags kväll erbjöd Varbergs BoIS, tillsammans med SISU Idrottsutbildarna en utbildning i styrketräning. Utbildningen, har som syfte att utbilda föreningens ledare i styrketräning, så att de i sin tur ska kunna förbereda alla spelare i Varbergs BoIS att prestera på en högre nivå när de bli äldre, samt ge dem en fysisk grund att stå på.

Varje BoIS-lag var i stort sett representerat på utbildningen av en eller flera ledare från sina lag, från några av våra yngsta lag till våra äldsta. Utbildningen handlade mycket om övningar utan vikter. Olika sorters rörlighetsövningar, bålstyrka och andra fotbollsanpassade övningar. Ledarna fick även utbildning i olika typer av övningar för olika delar av träningspasset. Från uppvärmingsövningar till rena styrkeövningar som man kan göra i slutet på fotbollsträningen direkt ute på planen.

Måndagens utbildningsträff var den första av två träffar, där den andra träffen går av stapeln den 12/11 och Akademichef Christoffer Eriksson är nöjd med utbildningen.

Det är en väldigt bra utbildning där vi har en väldigt duktig instruktör som guidar oss i styrketräningens “djungel”.