Varbergs BoIS har gjort klart med två nya spelare. Den 22-årige Gustaf Norlin och återvändande Anton Liljenbäck.

Norlin tillhör i dagsläget Skövde AIK och kommer fortsatt att representera Skövde året ut och ansluter till Varberg inför nästa säsong. Liljenbäck är å andra sidan tillgänglig för spel när fönstret öppnar den 15 juli.

Anton bröt ju sitt avtal med Jönköping efter hans korsbandsskada och han har kört sin rehab här i Varberg, så vi har ju varit i lite kontakt med honom sen i Mars egentligen. Vi har följt utvecklingen på hans knäskada och så har han gjort sin rehab hos samma sjukgymnast som våra grabbar och träffat våra spelare på gymmet och sådär, säger Jocke Persson.

Anton har ju ambitioner om att komma tillbaka väldigt snabbt här och ser väldigt bra ut. Knäskadan ser helt läkt ut och för vår del har det uppstått en möjlighet rent ekonomiskt året ut men det är ju även en spelare som vi tror på på längre sikt, så avtalet är på 2.5 år. Han känner ju till laget och staden och han har boende i Varberg, så det handlar bara rent fotbollsmässigt om att ta sig tillbaka dit han var innan skadan. Då vet vi att det är en kvalitativ spelare som kan spela på en hel del positioner också. Sen på kort sikt hoppas jag ju också att det blir en bra försäkring inför en lång höst. Anton är en “tuta och kör”-kille så jag tror att om fem, sex veckor så kommer han vara med och konkurrera om startplatserna, fortsätter Jocke.

Vad gäller Gustaf får vi ge Freddan cred som såg Gustaf live mot Tvååker och tyckte att det såg spännande ut. Sen följde vi upp det med att se ett gäng matcher och det är väl ingen större tvekan om att han besitter väldigt stor potential med en oerhörd fin spelförståelse och arbetskapacitet. Han har även en bra vänsterfot. Sen går han att använda på de flesta platserna på mitten, även om han själv kanske ser sig själv som en lite mer offensiv spelartyp.

Med en försäsong i ryggen så tror jag att Gustaf kan konkurrera om en startplats nästa år, även om vi har haft hög kvalitet på våra spelare i de positionerna så har han väldigt mycket i sig. Sen med bra spelare runt om kring sig så kan han säkert bli ännu bättre. Sen har han ju inte överdrivet mycket muskler i dagsläget, så han behöver nog lägga på sig några kilon och bli lite mer kraftfull, men han lever framförallt på att han ser väldigt mycket när han spelar fotboll.

Både Anton och Gustaf är glada över att vara i BoIS. För Antons del är det andra gången, då han spelade i BoIS 2015-2017.

Det är jäkligt skönt faktiskt. Till och börja med är det en lättnad att göra klart med en klubb, sen att det blev Varberg med blir extra kul och det är något jag pushat för lite hela tiden. Sen att BoIS var sugna på att ta tillbaka mig med så var det inte mycket att snacka om, så det är jäkligt kul säger Liljenbäck.

Det känns jättebra! Jag var och kikade på matchen igår och sett en del under året och så, och det går ju väldigt bra för laget. Så det kommer nog bli bra tror jag, säger Gustaf.

Gustaf beskriver sig själv som en hårt jobbande mittfältare som trivs allra bäst i en offensiv central roll. Gillar fart och fläkt och som hyfsad kreativ. Norlins avtal är skrivet över två år och ansluter till BoIS inför nästa säsong. Något han ser som positivt.

Jag får ju en hel försäsong där jag hinner lära känna alla grabbar och komma in i tempot. Kommer man in nu under säsong kanske det kan bli svårare att hitta tempot, ta sig in i truppen och lära känna alla. Speciellt nu när det gått så bra så är det inte så lätt att bryta ett vinnande koncept, säger Gustaf.

Även om det bara är 1,5 år sedan Liljenbäck spelade i BoIS är det inte många spelare kvar i truppen sedan den tiden. Det är bara Joakim Lindner som spelade med Liljenbäck i BoIS 2017 som är kvar, så det är nästan lite som att komma till ett nytt lag för Anton.

Det mesta runtomkring i form av folk är ju detsamma. Petersson [BoIS materialare, reds anm.] är ju till exempel kvar. Men sen är det ju nya ansikten i omklädningsrummet och nya tränare och så, så det är lite som ett nytt lag, säger Anton.

Anton kan till skillnad från Gustaf spela nästa match egentligen. Men att han ska in och ta en startplats direkt är inte det första målet.

Nej, det är väl inte mitt första mål egentligen, utan planen är att jag ska köra på med fulla träningar nu i några veckor innan jag kan spela så vi ser att knäet reagerar bra. Jag har ju kört mycket gym och löpningar, men när man kommer in i ordentlig fotbollsträning så blir det ändå annorlunda, det kan bli att ljumskarna tar stryk eller problem med baksidor och så. Så processen nu är att bara träna så mycket jag kan och vara frisk, så hoppas jag att jag om några veckor är uttagen till nån trupp. Sen är det bara köra på efter det, avslutar Anton.