Varbergs BoIS och Östers IF delade på poängen under måndagskvällen. Robin Book satte den sena kvitteringen till 1-1 i den 83:e minuten. Trots BoIS-övertag och mängder med chanser blev det ingen trepoängare som revanch för förlusten mot J-södra i onsdags.

BoIS började matchen bäst och redan efter nio minuter var Robin Book oerhört nära att göra 1-0 efter att Girmai spelat en bra boll i djupet.

Varberg var fortsatt bättre än Öster och efter 28 minuter var Krezic framme med ett skott utifrån straffområdet. Minuten senare testade Ejupi skott längre utifrån som precis smet utanför stolpen.

Men så i den 31:a minuten fick Öster en frispark på offensiv planhalva. Frisparken nickades undan, men i andra läget kunde Öster bita sig fast och efter ett vad som såg ut att bli ett misslyckat inlägg studsade bollen fram till Filip Örnblom som placerade in 1-0.

BoIS tryckte på för en kvittering innan paus och man lyckades också skaka fram ett par bra chanser innan vilan. Första chansen fick Joakim Lindner efetr fint förspel av Krezic, men den avgörande passningen kom aningen bakom Lindner som då inte fick till avslutet.

Kort därefter bjöd Östers försvar på nästa chans, denna gång till Robin Book som fick skottläge på straffområdeslinjen i ett snudd på oskyddat östermål, men skottet gick precis utanför och 1-0 till Öster stod sig till halvtidsvilan.

Den andra halvleken skulle se ut mer eller mindre som den första. BoIS tryckte på för sitt första mål och Öster försvarade sin ledning på ett bra sätt.

BoIS första chans i den andra halvleken skulle Krezic få i minut 52. Girmai spelade fram och Krezic försökte sig på ett skott med yttersidan som gick tätt över.

Efter ungefär 60 minuter skulle Öster börja spela ännu mer aggressivt försvarsspel och gav inte BoIS speciellt mycket tid i mitten. Nästa period av rejält tryck skulle därför vänta på sig till ungefär en kvart återstod av matchen då Girmai började med att prova skott utifrån och tvingade Östermålvakten till en bra räddning ut till hörna.

Girmai skulle även få nästa chans då bollen spelades in snett inåt bakåt. Zackrisson som hängt sig kvar hoppade över bollen som nådde Girmai som provade skott på halvvolley, men målvakten stod återigen för en stabil insats.

Minuten senare kom dock det efterlängtade kvitteringsmålet. Book fick bollen vid straffområdeskanten och drev in med bollen. Med en bra tvåfotare vek han inåt och kunde trycka in 1-1.

Matchens avslutande minuter blev en svängig historia där båda lagen hade bud på segermålet. Men matchens sista riktiga målchans skulle Öster och den gamle BoIS-spelaren David Johannesson få när han tog sig in i straffområdet, kom runt Modig och placerade bollen tätt utanför stolpen. BoIS hade sen ett par kontringsförsök där avsluten uteblev innan Fredrik Klitte blåste av matchen.

Nu går BoIS-spelarna på en kort semester innan de är tillbaka på träningsplan den 3 juli. Nästa match för BoIS är en träningsmatch mot Norrby den 6/7, innan Degerfors kommer till Vallen för omstarten av Superettan den 10/7.