Varbergs BoIS kan idag presentera Albin Winbo, Alexander Johansson från Tvååkers IF och Samuel Monday, senast från Thanh Hoa, som nya spelare inför 2020.

Varbergs BoIS samarbete med Tvååkers IF bär frukt. Två av BoIS nyförvärv, Albin Winbo och Alexander Johansson har de senaste åren varit tongivande i Tvååker som 2018 var två poäng ifrån en kvalplats till Superettan. I år hjälpte de Tvååker att ta en sjätteplats i division 1 södra. Albin spelade i år 28 matcher och noterades för 6 mål, medan Alexander spelade 27 och noterades för 9 mål.

– Vi har ju följt Tvååker hela säsongen och Alexander har otroliga spetsegenskaper framåt, i omställningsspel, fart med boll och han är bekväm mellan lagdelar, ett bra skott. Han är helt enkelt en farlig spelare och spetsen finns där, så det är väl mer att han ska bli lite jämnare i sina prestationer, men det är helt klart en spelare som kan ta en plats i en startelva på sikt.

Albin Winbo är mer en central mittfältstyp som kan sitta och styra spelet med sin fantastiska vänsterfot. Min förhoppning är också att han ska hantera att spela vänster wingback. Vi har ett intresse av att hitta spelare som kan spela på mer än en position och ha kloka och smarta spelare.

Sen har vi full förståelse för att både Alexander och Albin kommer från division 1 och att det får ta lite tid innan de når fram. Sen om de gör det direkt blir vi jätteglada.

Varbergs BoIS välkomnar även Samuel Monday till föreningen. Den 26-årige nigerianen har haft en spännande karriär hittills. Han gick från Benficas ungdomsakademi till Ängelholm där han hade Jocke Persson som tränare.

Efter Ängelholm gick han till Östersund innan han skrev på för Helsingborg 2016 där han spelade i två säsonger. 2018 spelade han i Landskrona BoIS innan han skrev på för den Vietnamesiska klubben Thanh Hoa inför säsongen 2019.

– Samuel är en spelare som jag ju haft tidigare i Ängelholm som sen har varit vidare på lite större äventyr. Han kommer senast från en period i Vietnam men har nu kommit hem därifrån vilket gav oss chansen att knyta honom till oss. Det är en spelare som direkt tänkt i en startelva med sin erfarenhet där han spelat både i Allsvenskan och i Superettan. Om vi tittar på vad vi har tappat så är det kanske en direkt ersättare till Robin Book.

Samuel är en målfarlig herre som kan spela både defensivt och offensivt på mittfältet men kan också spela som en droppande striker, så att han är väldigt användbar men har främst sina spetsegenskaper i sin fart och teknik, så jag är väldigt nöjd med att vi har kunnat knyta Samuel till oss.