dsc_0414

Jörgen Wålemark fick besegra sin gamla klubb Ljungskile SK under lördagseftermiddagen med 2-1 efter mål av Eric Nilsson och Nsima Peter.

BoIS spelade under lördagen mot Ljungskile SK inför drygt 1300 personer på ett kylslaget men hösthärligt Påskbergsvallen. Den första halvleken går väl inte till historien som den målfarligaste men det var BoIS som var närmast ett ledningsmål. Thomas Boakye hade ett bra läge efter en hörna i den 26 min och Sebastian Crona fick ett bra skottläge tio minuter senare men båda gångerna täcktes bollen bort av uppoffrande Ljungskileförsvarare.

Varberg tog tag i taktpinnen i den andra halvleken och halvleken startades med en slalomuppvisning av Ivan Näsberg som likt Anja Pärsson tog sig förbi port (spelare) efter port (spelare) i straffområdet men avslutet liknade mest en uråkning och det täcktes av försvarare. I den 56 min hade BoIS en hörnvariant som liknade en hörna i bandy där Thomas Boakye hoppade över bollen som spelades snett bakåt, Elias Andersson stod som skytt med sin vänsterfot men skottet täcktes än en gång. I den 63 min kunde inte Ljungskile stå emot längre och Eric Nilssons skott från 20 meter tog på en LSK-spelare och seglade i en båge över målvakten till 1-0. Inhoppande Nsima Peter var ytterst nära att göra 2-0 när han frispelades av Thomas Boakye i den 70 min men hans avslut som letade sig mellan benen på målvakten hamnade retfullt utanför stolpen. Nsima skulle dock få sin revansch efter ett drömanfall. Elias Andersson fick bollen på vänsterkanten och han slog ett perfekt inlägg som Nsima mötte med pannan, bollen hamnade i det vänstra krysset till 2-0 och detta var Nsimas 10:e mål för säsongen. I slutskedet reducerade Ljungskile till 2-1 men Varberg höll undan och slog därmed sitt rekord i antal poäng i Superettan och har chans på fjärdeplatsen inför den sista omgången.

Thomas Boakye gjorde en stabil insats precis som mittförsvaret med Victor Nilsson och Anton Liljenbäck. Nsima Peter gjorde som vanligt mål när han kom in men planens gigant var kapten Sebastian Crona som likt Andres Iniesta i Barcelona lekte fotboll på mittfältet. Han blev helt rättvist vald till matchens lirare. Nu gäller det bara för BoIS att se till att knipa fjärdeplatsen i den sista omgången så kan vi se tillbaks på ännu ett rekordår för Varbergs BoIS.

Planens bäste spelare Sebastian Crona kommenterar dagens match: – Ännu en stabil insats av hela truppen och ledarstaben. Vi jobbar och sliter hela matchen och visar verkligen att vi vill vinna till 100 %. Ett underbart gäng som ger allt för varandra!

dsc_0453

Dagens matchvärd Länsförsäkringar utsåg Sebastian Crona till matchens bäste spelare i BoIS!

dsc_0394

Anton Liljenbäck och förre BoIS-spelaren Gabriel Altemark Vanneryr

dsc_0313

Viktor Nilsson ersatte skadade Pär Asp

dsc_0305

Ivan Näsberg

 

Översta bilden: Alla ville fira Eric Nilsson första mål i BoIS!

Text: Christian Gladh

Foto: Marita Andersson