Det blev precis den omstarten på Superettan som BoIS ville ha. Perfekt fotbollsväder, mycket publik och till slut också tre poäng för BoIS, som i matchminut 37 rakade in en retur på Nahom Girmais avslut. Men segern satt rätt långt inne trots allt, där Degerfors visade prov på fint anfallsspel samt en bra slutforcering.

Degerfors började också matchen bättre än BoIS. De för dagen gråklädda motståndarna pressade BoIS rejält i inledningen av matchen. De absolut farligaste målchanserna skulle dock BoIS skapa, där Krezic fick en riktigt bra boll av Ayer, som tyvärr blev avblåst för offside. Krezic hade sedan ett skottförsök som smet utanför den första stolpen.

Degerfors hade ett par riktigt fina kontringslägen i den första halvleken, där bland annat Keanin Ayer tog ett rejält jobb efter dryga kvarten och kunde dra ner tempot i Degerfors kontring och BoIS kunde hålla undan. Jesper Modig och de övriga i BoIS-försvaret gjorde allihop en riktigt bra match och kunde i stort sett varje gång bryta bollen innan Degerfors kunde hota August Strömberg ordentligt.

Sista biten av den första halvleken kom BoIS in i matchen bättre, och det var också då som BoIS skulle ta ledningen i matchen. BoIS kom runt på högerkanten där Girmai fick bollen. Girmai sköt mot den första stolpen och målvakten kunde inte hålla bollen utan släppte retur rakt ut, Robin Book var påpassligt där och rakade in returen till 1-0 som också blev halvtidsresultatet.

I den andra halvleken tryckte Degerfors på bra framåt, men det öppnade också upp rejäla lägen för BoIS att kontra. BoIS kom både två mot en och fyra mot två ett par gånger utan att förvalta lägena som dök upp. Astrit Seljmani var även han oerhört nära att sätta 2-0-målet för BoIS när bollen damp ner framför fötterna på honom i en lite tilltrasslad situation.

Degerfors började forcera mer och mer mot slutet, men BoIS-försvaret och August Strömberg spelade väldigt stabilt och kunde hålla undan gång efter gång. Strömberg stod för en viktig räddning i slutet av matchen där han inte släppte någon retur efter att Degerfors försökt med ett stenhårt inspel längs marken.

BoIS lyckades hålla ifrån och ta en väldigt tung trepoängare i omstarten av Superettan. Härnäst väntar Dalkurd borta den 20 juli, därefter är det dags för nästa hemmamatch mot Örgryte den 28 juli. Då är ni varmt välkomna tillbaka!