[av_textblock size=” font_color=” color=” admin_preview_bg=”]

P14- och P15-laget i Varbergs BoIS är utslagna ur Gothia Cup.

P14-laget förlorade två av tre gruppspelsmatcher under veckan och fick rikta in sig på B-slutspelet. Där väntade kanadensiska George från Vancouver i åttondelsfinalen. Det skulle visa sig bli en jämn match och Varbergs BoIS föll med 4-5 på straffar. P14-laget gjorde, trots utslagningen, tre av sina fyra bästa matcher under Gothia under säsongen och mer kan man inte begära. P15-laget spelade bra fotboll med snabbt bolltempo och “fart” i spelet vilket bådar gott framöver. En enorm lärdom tar killarna med sig till resten av säsongen och till nästa år.

P15-laget gick som tåget i gruppspelet och vann två av fyra gruppspelsmatcher  – och gick vidare till A-slutspelet. I åttondelsfinalen mot Halmstads BK blev en rysare. Ställning var 1-1 till slutminuterna, då avgjorde Halmstads BK i matchens sista spark. Även för P15-laget har Gothia varit en mycket bra erfarenhet och man har spelat 5 matcher på 3,5 dagar mot lag av yttersta klass. Laget visar att man är bland de 10 bästa 15 års lagen i Sverige. Marginalerna var inte på Varbergs BoIS sida men nästa gång. Den 1 augusti möts lagen igen för semifinal i DM för P16.

Varbergs BoIS vill tacka ledarna i båda lagen, som innan och under turneringen och på sin semester, lagt ner otroligt mycket tid för att får ett bra resultat och stötta killarna i deras fotbollssatsning.

[/av_textblock]