P16 Ligacupen: Varbergs BoIS FC 2 – 1 Örgryte IS

Det mest positiva var våra sista 20 minuter, då killarna visade prov på en härlig vilja både framåt och bakåt. Under denna period vände vi också matchen från 0-1, vilket det stod i paus, till 2-1. I och med vändningen får vi ett bevis på att man aldrig ska ge upp, vilket alltid varit en del av BoIS kännetecken.

Det är även positivt att alla 15 i dagens trupp är delaktiga och får visa upp vad de kan.

”Göran Strandlycke – Huvudtränare”

Nästa match för P16 i ligacupen spelas borta 1/3 kl.11.30 mot Norrby IF (Ramnavallen)

 

P17 Ligacupen: Varbergs BoIS FC 2 – 1 Landskrona BoIS

Årets andra ligacupmatch mot Landskrona BoIS P17 blev ganska fysisk och jämn. Vi tog tidigt initiativet i matchen med en hög press som efter knappa kvarten gav oss ett ledningsmål. Med 10 minuter kvar av första halvlek kvitterade Landskrona. I början av andra halvlek fick gästerna ett litet spelövertag och vi blev stressade och slog bort många passningar. Dock höll vi undan och kunde lyfta oss mer och mer och ta över matchen. Sista kvarten dominerar vi helt och lyckades till sist få in ett avgörande mål i 90:e minuten. Matchen vanns rättvist genom att vi aldrig vek ner oss och kämpande genom hela matchen.

”Mårten Lundell – Ledare”

Nästa match för P17 i ligacupen spelas borta 17/2 kl.19.00 mot Kinna IF (Kunskapens Hus).

 

P19 Ligacupen: Varbergs BoIS 0 – 3 BK Häcken

Tack vare killarnas fina prestationer i höstas innebär vårt deltagande i Ligacupens A-slutspel 5 tuffa men samtidigt väldigt givande tävlingsmatcher för våra killar under försäsongen 2020.

Efter en klart godkänd insats borta mot Degerfors (1-1) förra helgen var det dags att spela vår första hemmamatch för säsongen. Vi var väl medvetna om vilka utmaningar vi skulle stå inför denna helgen, då BK Häcken med en 4:0 seger senast mot Örgryte stod för motståndet för dagen.

På en stormig och regnig Håstens IP tog Häcken ta tag i taktpinnen och dominerade från matchens första minut. Tankarna för dagen var att jobba vidare på vårt försvarspel mot ett högkvalitativt motstånd samt att försöka hitta ett enklare och säkrare passningsspel efter att vi lyckats återerövra bollen.

I första halvleken tryckte Häcken ner oss på banan trots att det var vi som hade den starka vinden i ryggen och trots mycket spring och jagande och ett ärligt försök från killarnas sida, tvingade Häcken fram de misstagen från oss som blev avgörande för dagens resultat. Resultatet med ett underläge med 0:3 i halvlek var inte mycket att diskutera.

Efter pausvilan gick vi ut för att täppa till bakåt och minimera misstagen och jobba vidare med rätt inställning.

2:a halvleken jämnas ut då Häcken verkade vara nöjda med resultatet och vi lyckades vinna tillbaka bollen vid fler och fler tillfälle, samt visade större fokus och rörlighet i vårt passningsspel. Vi spelar färdigt matchen där vi spelar 0:0 i andra halvlek som visar en god inställning hos killarna efter att vi släppt in 3 ganska så enkla mål i första halvlek.

En kort analys:

På minus sidan kan vi konstatera att vi blir straffade omgående för våra enkla misstag samt uppträder lite ängsligt i närkamperna och i passningsspelet till en början.

På plus sidan står det för dagen att vi börjar sätta vårat försvarsspel mer och mer, samt att i delar av andra halvlek spelar vi en kontrollrad passningsspel med mycket mer rörelse över stora delar av planen och att trots tidigt underläge med 0:3 viker vi inte ner oss utan jobbar vidare med en positiv attityd!

Matcher med motstånd av den här kalibern visar oss på svart och vitt var vi står just nu, vilka brister och styrkor vi besitter, men samtidigt ger oss stora möjligheter också för att utveckla våra spelare inför framtiden!

”Peter Berta – Huvudtränare”

Nästa match för P19 i ligacupen spelas hemma 15/2 kl.14.00 mot Örgryte IS på Håsten IP