BoIS fick en riktig mardrömsstart i matchen mot IK Frej under söndagseftermiddagen. Frej gjorde 1-0 redan efter ett par sekunder av matchen genom ett snabbt spel längs högerkanten som hittade in till Stavrothanasopoulos som satte 1-0 i den bortre gaveln. BoIS kom inte riktigt till sin rätt, och efter tjugo minuter utökade Frej sin ledning genom ett inlägg från höger som Nsima Peter kom först på.

Efter 2-0-målet kom BoIS igång och började skapa chanser, ofta genom att komma runt på kanterna och via fasta situationer. Det var också på en fast situation där BoIS skulle få chansen att reducera, då Gabriel Altemark-Vanneryr togs oschysst på en frispark blåste domaren straff, som Nahom Girmai säkert satte i nät.

BoIS tog sedan över matchen mer och mer och skapade ett gäng chanser. Kvitteringen skulle komma i slutskedet av halvleken på en kontring, Gabriel Altemark-Vanneryr transporterade boll och hittade ut till Nahom Girmai till vänster som slog in bollen mot Fofana, som på en touch satte bollen i nät.

I den andra halvleken skulle BoIS fortsätta skapa en del chanser, fortsatt genom inlägg och inspel där Jakob Bergman ofta hittade rätt med sina inlägg. Perparim Beqaj vann många dueller i straffområdet och hade en nick i stolpen som närmst idag. Därefter kom Joakim Lindner högst på ett inlägg där Frej-målvakten fick göra en svettig räddning.

I den 70:e minuten fick BoIS rött kort, Jakob Bergman kom lite sent in i en duell och fick sitt andra gula för dagen, tungt läge inför de sista 20 minuterna tänkte nog alla BoISare, men Frej skulle även dem ta ett rött kort på den efterföljande frisparken. Nsima Peter var uppe med armbågarna i straffområdet, träffade Hampus Zackrisson i ansiktet och fick ett direkt rött kort.

BoIS ledningsmål kom i den 77:e matchminuten på frispark. Adama Fofana kom igenom på en soloräd där Frej-spelaren behövde dra honom i armen för att vinna bollen. Albert Ejupi tog hand om frisparken, och med ett stenhårt skott igenom muren styrdes bollen in i mål.

De sista 15 minuterna blev en svettig historia där BoIS fick rädda bollen på mållinjen vid ett tillfälle när Frej tryckte på för en kvittering. Frej träffade även ribban i matchens sista minut. Men BoIS redde ut situationen och tog med sig alla tre poäng hem till Varberg, en enormt skön seger!

Varbergs BoIS nästa match är hemma mot Landskrona BoIS den 6 Maj klockan 15:00. Biljetter till den matchen köper du på varbergsbois.ebiljett.nu, vi syns där!