Imorgon klockan 16:00 är det dags för BoIS nystartade damlag att spela sin första seriepremiär. Borta mot WRY, ett lag med rötter ur tre föreningar, BK Walldia, Ränneslövs GIF och Ysby BK. WRY kom förra året sist i Division 4.

BoIS har under försäsongen mött lag från alla möjliga divisioner, från division 4 och upp till division 2, men på lördag drar det alltså igång på riktigt.

Tränaren Linda Nöjd som även hon gör tränardebut är nöjd med försäsongen.

Den har varit bra tycker jag. Jag visste ju inte riktigt vad jag kunde förvänta mig när vi drog igång eftersom allt är helt nytt. Men över förväntan måste jag säga. Nu på slutet känns det som att vi gjort ett par riktigt bra matcher, och det har varit bra uppslutning och bra fart på träningarna.

Om man bara ser till resultaten har det varit lite upp och ner under försäsongen. Det har blivit vinster mot Tofta, Fjärås, Lilla Träslöv och SRG Himledalen, och förluster mot Laholm. Stafsinge, Valder och Tvååker.

Fast där får man också titta lite på motstånden. Till exempel Laholm, där vi förlorade med 9-0, var ett riktigt riktigt bra division 2-lag. (BoIS spelar i division 4 reds anm.) Det var också vår andra match och det var många tjejer som gjorde sin första seniormatch.

Annars är det väl bara matchen mot Tvååker. (Förlust 4-0 reds anm.) Men där har vi ett väldigt ungt lag. Och den första halvleken i den matchen är kanske den jag är mest nöjd med då vi ställer upp med ett oerfaret lag som gör det riktitg riktigt bra, även om det blev storstryk i slutet.

För din egen del, första gången som tränare för ett lag, börjar du bli varm i kläderna?

Lite varm känner jag mig ändå. Men sen inser man ju och det insåg jag snabbt att det finns mycket att jobba på. Det är ganska stor skillnad att stå på den sidan av planen. Men det är ett tacksamt gäng att jobba med, så vi tar det bit för bit.

Imorgon möter ni WRY, vad vet du om dem?

Jag vet väl var vi ska, men inte så mycket mer om dem, skrattar Linda.

Vad behöver ni göra för att inleda säsongen med en vinst?

Jag tror att mycket handlar om att vi fortsätter att våga så som vi gjort på slutet. Att vi försöker ta tag i spelet och våga framåt och inte bli försiktiga, för kvalitén har vi.

Så ser vi bara till att spela vårt spel och inte bryr oss så mycket om motståndarna, eller att det är seriepremiär utan bara fortsätter som vi gjort det senaste så känns det som att det kan gå riktigt bra!