dsc_0290

Målvakten Peter Dahlberg har varit med under hela resan till Superettan. Nästa år kommer Dahlberg göra sin 13:e säsong i A-laget.

– Det känns roligt att representera sin moderklubb, säger han.

Varbergs BoIS visade ett upp ett stabilt försvarsspel under den gångna säsongen och släppte bara in 37 mål bakåt. Bara sex lag släppte in färre mål i Superettan. Det var en av faktorerna att Varbergs BoIS slutade på en femteplats för andra säsongen i följd.

– Försvarsspelet har fungerat jättebra i år igen. Sedan vi fick in Jörgen har försvarsspelet har blivit mycket bättre. Det gäller bara att fortsätta på den inslagna vägen, säger Dahlberg.

Målvakterna Peter Dahlberg och Joakim Wulff delade på ansvaret mellan stolparna under säsongen. Dahlberg stod 15 matcher medan Wulff stod 8 matcher.

– Det var roligt att spela fler matcher denna säsong. Jag fick vara skadefri under säsongen och fått visat vad jag kan, säger han och försätter om målvaktskollegan Wulff:

– Vi sporrar alltid varandra på träningarna. “Jocke” är en duktig målvakt och vi vill alltid slå varandra på de olika träningsmomenten.

I veckan kritade Dahlberg på ett nytt kontrakt med Varbergs BoIS. Nästa säsong blir Dahlbergs 13:e säsong i A-laget och han har varit med på hela resan till Superettan.

– Det har varit en fantastisk resa. Jag gjorde min första säsong när vi vann division tre och klubben har växt hela tiden. Steget från division ett till Superettan var svårt och det tog ett tag innan vi blev ett etablerat lag. Det går framåt där med och jag ser ljust på framtiden, säger han.

seasoncard2
Du har väl förlängt eller köpt ditt årskort till den kommande säsongen?
Tryck här för mer information om årskortet.