Under söndagen spelade Varbergs BoIS sin nionde match i årets Allsvenska när AIK kom på besök från huvudstaden. AIK kom från en 1-0 seger hemma mot IK Sirius i onsdags och BoIS hade samma resultat och poäng med sig från hemmamötet med Mjällby dagen efter.

Det var BoIS som tidigt skapade matchens första heta målchans i minut 4. Erion Sadiku hittade ytan i andravåg efter ett långt inkast från vänsterkanten, och drog till på halvvolley med högern. Dagens hårdaste skott träffade dock yttersidan av stolpen. I minut 12 var det istället AIK som skulle ta ledningen. En långboll från AIK:s målvakt Jakob Haugaard svävade över hela BoIS-försvaret och ner mot Stojan Lukic i BoIS-målet. Lukic kom ut men felbedömde bollens studs och lyckades bara peta den bakåt i luften, och istället för att rulla till hörna hann AIK:s Henok Goitom ikapp bollen precis innan kortlinjen och kunde trots snäv vinkel placera in bollen i mål för 1-0 till AIK.

BoIS skulle dock repa mod och fick i minut 23 en hörna från höger. Keanin Ayer förvaltade den väl och lyckades hitta en framrusande Hampus Zackrisson vid straffpunkten. Zackrisson drog till på volley och bollen letade sig efter touch på Per Karlsson i AIK sig tillslut in i nät nere i Haugaards högra hörn. En snabb replik till 1-1 från hemmalagets sida, ett resultat som sedan stod sig halvleken ut.

” Från start var tanken att spela enkelt för att få oss en klar bild av det ny AIK, men jag tycker vi gör en bra halvlek trots att vi bjuder på ett mål. Vi kommer dock tillbaka som vanligt och har ett par bra chanser utöver målet” säger coach Joakim ”Jocke” Persson.

I andra halvlek saknades sedan de riktigt heta chanserna ända fram till minut 75 när AIK lyckades spela sig igenom på BoIS högerkant. Heradi Rashidi hittade därifrån sedan in med en passning snett inåt bakåt till Paulos Abraham, som tog emot bollen och kliniskt avlossade ett skott mot första stolpen och in i mål till 1-2 för AIK, utom räckhåll för Lukic i BoIS-målet. BoIS lyfte sedan upp laget för att forcera fram en kvittering, men de heta målchanserna lyste med sin frånvaro. I minut 88 var det dock dags för en ”favorit-i-repris”. I andraduellen på ett inlägg kom Astrit Selmani upp i rygg på AIK:s Robin Tihi, vars försök till att rensa iväg bollen istället slutade med att han träffade Selmani över vaden. Selmani föll till marken och domaren blåste för straff till BoIS nästan exakt på samma klockslag som i torsdags när BoIS fick den avgörande straffen mot Mjällby. Då som nu var det kapten Selmani som lade upp bollen på straffpunkten och själv tog hand om straffen. Haugaard gick åt höger och Selmani placerade in bollen med bredsidan i motsatt hörn, BoIS hade kvitterat till 2-2 i den 89 minuten och därmed blev det delad poäng för de bägge lagen.

” I andra försökte vi få upp laget ytterligare i banan men jag tycker matchen jämnade ut sig. Vi får två lägen vid 1-1 men tyvärr missar vi bägge. Sedan slarvar vi på ett inkast vid 1-2 målet och hamnar återigen i underläge. Det är dock återigen starkt att vi tar oss tillbaka i slutet och lyckas få en poäng med oss. Det blir en tvådelad känsla då jag känner att vi har moment i matchen när vi kan sätta oss i ledning men tar man inte dom så är risken att man istället hamnar i underläge. Totalt sett är jag ändå halv-nöjd då vi lyckas komma tillbaka gånger två från underläge” avslutar ”Jocke”.

Bild: Varbergs BoIS FC
Bild: Varbergs BoIS FC
Bild: Varbergs BoIS FC
Bild: Varbergs BoIS FC
Bild: Varbergs BoIS FC