Den blev tyvärr ännu en förlust i dagens derby mot Halmstads BK. Efter en ödesdiger kvart under den första halvleken gjorde Halmstad hela 3-0.

BoIS inledde matchen starkast och skapade ett par lägen. Beqaj hade ett läge där han stack i djupled, kom förbi HBK-backen och sköt mot första stolpen där HBK:s målvakt Malkolm Nilsson stod för en bra räddning. Palmquist var även han nära att rinna igenom med en snygg tvåfotare, tyvärr fick han inte till avslutet.

Efter en knapp halvtimme av första halvlek började problemen för BoIS. Med en bjudning in i mitten kom Kosuke Kinoshita helt fri med Pyzdrowski och satte 1-0. Bara tre minuter senare var Kinoshita framme igen och kapitaliserade på ett misstag från BoIS och gjorde 2-0.

3-0 kom efter ca 40 minuter då Kinoshita igen kom fram i straffområdet, sköt ur snäv vinkel och hittade en lucka vid första stolpen. Ett platt fall sista kvarten av första halvleken gjorde att halvtidsvilan var välbehövlig.

Andra halvlek skulle se ett BoIS som inte gett upp och redan efter ett par minuter var Perparim Beqaj framme och gjorde 3-1 efter ett fint inspel av Sebastian Möller. BoIS fortsatte trycka på och jaga mål och i den 63:e minuten vann BoIS boll på mittplan genom Beqaj som hittade in till Girmai. Girmai tog sedan fart mot HBK-målet och från ca 25 meter drog han till med ett riktigt bra skott upp mot det bortre krysset och gjorde 3-2.

Därefter böljade matchen fram och tillbaka och det skapades lite halvlägen åt båda håll. Tyvärr lyckades BoIS inte att fortsätta skapa tryck mot HBK:s mål och matchen slutade i förlust med 3-2. Ett riktigt tråkigt slut på dagens match, där det tyvärr inte var HBK:s spel som avgjorde matchen, utan BoIS misstag där HBK var hänsynslösa och effektiva. Men säsongen är lång, och det är bara att kämpa vidare!

BoIS nästa match spelas borta i Borlänge, där Brage står för motsåndet. Nästa hemmamatch får vi vänta på till den 19 juni då Helsingborgs IF kommer på besök. Stort tack till alla som kom och hejade under dagens match!