Thierry Zahui, 31 och Edwin Condrup, 19 kommer att tillhöra Varbergs BoIS i ett år framöver. Båda spelarna utgår från det centrala spelet, där Thierry kan användas både som playmaker och som felvänd 10:a, medan Edwin kan användas både som defensiv innermittfältare och som en spelande mittback.

Joakim Perrson är nöjd med sina nyförvärv, i en rutinerad spelskicklig spelare och en väldigt utvecklingsbar och duktig yngre kille i Edwin.

– Thierry är en spelare som framförallt gjorde två riktigt bra säsonger i Landskrona BoIS 2016-2017, där han 2017 var en bärande spelare i avancemanget till Superettan. Med Edwin har vi väl ett liknande fall som med Axel Olsson förra året, en yngre spelare som är väldigt träningsvillig och som har en spets i att han har potential till att bli både en mittfältare och en mittbackstyp.

Edwin har spelat senaste året i Lunds BK, men har erfarenhet från seniorverksamheten i Landskrona BoIS. 

– Han varit i seniorverksamhet i ett par år här nu och i vårt fall, med den omgivningen och den ålderskategorin som våra spelare ligger i så tror jag att han har stor möjlighet att utvecklas – och det är väl det viktigaste här att se om kan ta nästa steg och vara med och konkurrera om platserna i A-laget.

Thierry hade lite av ett mellanår 2018, där otur med skador i början på säsongen och en tuff konkurrens i Helsingborgs IF gjorde att det inte initialt var en spelare på Jocke Perssons radar.

– Thierry var väl kanske inte en spelare som vi tittat på med tanke på den statusen han har haft innan, men fick en förfrågning om att han hade ett intresse att han ville komma hit och sen har det ena lätt till det andra och nu är vi väldigt tacksamma att vi får hit en så pass rutinerad spelare som kan vara väldigt viktig både på och utanför plan.

Jocke Persson tror att Thierry, utöver sina egenskaper på plan kan bli lite av en instruktör både på och utanför plan för BoIS yngre spelare, både gällande fotbollsbiten men också vad gäller sömn, kost och träning utanför plan.

– Han har ett väldigt stort engagemang i att hjälpa yngre spelare i gruppen och han har ett väldigt moget sätt på att hur sin egen karriär se på hur man beter sig och hur man kan bidra mer än att bara spela fotboll, så jag tror han kan bli en väldigt viktig och bra spelare för oss.

På plan tycker Jocke Persson att Thierry är väldigt spelskicklig och har en fin spelförståelse som förstår helheten i fotboll, där han kommer vara väldigt konkurrenskraftig vad gäller platserna i startelvan.

– Det är inte en spelare jag tagit hit för att jag tror att han kan bredda oss. Jag har tagit hit honom för att han ska spetsa oss. Sedan kanske det inte är en spelare som jag kan begära 30 matcher. Utan han har förståelse för att vi har och tänker ge plats till våra yngre spelare. Så det är han införstådd med. Sen kanske det blir så att han spelar 27 matcher ändå, men han är 32 detta året, så det kanske inte alltid så bra att spela 3 matcher på 8 dagar till exempel.