Det blev tillslut en poäng på Påskbergsvallen när IFK Värnamo kom på besök under måndagskvällen. Men visst kunde det blivit tre efter en tilltrasslad situation i slutminuterna.

Matchen började dock inte så värst bra för BoIS, som inte kom in i det alls. Värnamo kom till ett gäng chanser tidigt och borde ha lett matchen, men Pyzdrowski i BoIS-målet stod för flertalet svettiga räddningar och höll tätt.

BoIS tog sig sedan in i matchen mer och mer, och fick i slutminuterna en straff efter att Zetterberg blivit oschysst tagen i straffområdet. Nahom Girmai gjorde som han gjorde mot Jönköping senast och satte straffen säkert. BoIS ledde alltså i halvtid, trots en svag inledning.

Den andra halvleken skulle dock få en mardrömsstart. På ett inlägg från höger damp tillslut bollen ner på Cederqvists rygg och fick en retlig studs förbi Pyzdrowski och in i mål.

Värnamo skulle efter en dryg kvart in i halvleken få en straff efter att en Värnamospelare krockat med Möller i straffområdet. Pyzdrowski var dock med på noterna och stod för en riktigt bra räddning.

Straffräddningen skulle ge BoIS energi och knappa tio minuter senare vann de en hörna från vänster. Keanin Ayer slog in den och Oliver Stanisic tryckte in 2-1-målet till BoIS.

Minuterna senare fick dock Ayer sitt andra gula, och BoIS fick spela sista minuterna med en man mindre på banan. Värnamo tog till vara på chansen och efter 85 minuter blev Freddy Winst frispelad på bortre stolpen och gjorde 2-2.

De grönsvarta skulle dock få sista ordet i matchen. På en frispark nära kortsidan till vänster. Bollen slogs in och en Värnamospelare nickade bort den. Fofana försökte få till ett skott, men misslyckades. Sedan försökte en Värnamospelare nicka undan bollen, men nickade istället in den mot mål igen, där touchar den – som det såg ut, en vit spelare till och går sedan till Emeh som slår in den i mål. Assisterande domaren lyfte dock på sin flagga och domaren blåste av för Offisde i en mycket tveksam situation.

Det blev alltså bara 1 poäng till slut på Påskbergsvallen efter den tråkiga avslutningen. Men vi gnuggar vidare! Nu är det ett lite längre uppehåll innan vi möter HBK borta den 14 september.