Vid 13.30 rullade lördagens extrainsatta träningsmatch igång mot grannarna i Varbergs GIF. Matchen slutade med en 1-2 förlust för Varbergs BoIS, i en match där det var svårt att ställa några direkta krav på med tanke på rådande vädersituation.  

“Man kan säga att det var två lag som fick frisk luft. Det var nästintill omöjligt att ställa några krav på spelet i det vädret som var. I första halvlek blåste det in två mål för GIF, och i andra blåste det in ett för oss. Framförallt under första halvlek var förutsättningarna hemska, det går knappt att göra några utvärderingar alls kring matchen med tanke på det” förklarar huvudtränare Joakim “Jocke” Persson.

Varbergs BoIS mål i matchen gjordes av Tashreeq Matthews som äntligen är klar för spel precis som Luke Le Roux som också gjorde premiär. Dagens startelva inkluderade dessutom flertalet yngre förmågor, som Elias Ivarsson, Hampus Lidén, Oliver Alfonsi födda 2003 samt Arvid Lager född 2004. 

“Matthews hade bud på flera mål och visade upp bra egenskaper.  De yngre killarna skötte sig bra, klart de hade det tufft i vissa dueller och det smäller ju lite hårdare på den här nivån. Men det är alltid lärorikt för de yngre att få testa på det ” beskriver “Jocke”.

Sammanfattningsvis hade “Jocke” svårt att ta med sig särskilt mycket efter matchen.

“Stormen förstörde som jag tidigare nämnt mycket, men killarna kämpade på och krigade matchen igenom. Det är det vi kan värdera, och vi stod upp bra trots många unga spelare på plan” avslutar “Jocke”.

I Giffarnas lag återfanns också Boisarna Liam Munther, Nils Bertilsson & Rasmus Cronwall som gjorde båda målen för Gif

Så startade BoIS: Albin S, Hampus D, Jon B, Erion S, Adama F, Edwin C, Luke LR, Albin W, Alexander J, Alibek A, Tashreeq M

Avbytare: Oliver Alfonsi (03), Elias Ivarsson (03), Hampus Lidén (03), Arvid Lager (04).