Erik Zetterberg är en av BoIS nyaste spelare och kom från Falkenbergs FF för några veckor sedan. Idag är det dags för tävlingspremiär, mot just Falkenbergs FF. Vi tog ett litet snack med honom inför matchen:

Om vi börjar med genrepet mot HBK, hur var den matchen?

Jo, det kändes bra. Jag kom in i det mer och mer för varje minut som gick. Så det kändes bra att komma in i mer rätta positioner och så. Jag tycker vi spelade riktigt bra första 45. Släppte igenom lite målchanser då och då på egna misstag, men utöver det tycker jag det var bra.

Har träningsveckan varit bra?

Den har varit bra, men varmt! Men det har känts bra, jag har snackat med tränaren lite angående matchen och fått till det sista också, så det känns bra.

Första tävlingsmatchen på lördag och mot gamla klubben dessutom, blir det speciellt?

Ja, verkligen. Jag är ju bra vän med de flesta i laget. Så det blir speciellt, jag har ju spelat där sen jag var 11 år, så det är ändå en stor grej.

Men du känner dig redo?

Ja det gör jag. Det ska bli fantastiskt roligt!

Du kan ju Falkenberg bättre än någon annan i BoIS, vad kan du säga om dem?

Ja, det vore ju konstigt om jag inte kunde dem bättre än någon annan här. Men de är bra taktiskt och bra på sina omställningar. De ligger rätt i positionerna och kämpar hårt i defensiven. Så får vi se upp med deras omställningar, det är där de är starka.

Vilka tror du blir nycklarna för BoIS att ta tre poäng på lördag?

Hårt arbete. Stå rätt hela tiden så de inte får sina omställningslägen och spela den fotbollen jag sett BoIS kan göra, med bollinnehav och många skapade chanser så tror jag det kommer gå vägen!