Dagens träningsmatch på bortaplan mot Malmö FF resulterade i många glädjeämnen för Varbergs BoIS, då man lyckades gå segrande ur matchen med 1-3. Precis som Joakim ”Jocke” Persson hintat om på förhand var det också en mer ordinarie elva som fick chansen från start.

Matchen inledning blev dock tuff då Malmö FF redan i andra minuten gjorde 1-0. Marcus Antonsson petade in bollen vid bortre stolpen efter ett inlägg på en fast situation från närheten av högra hörnflaggan.

”Inledningsvis var vi alldeles för tunna på fasta situationer, där måste vi tuffa till oss. Starten på matchen var med tanke på det tidiga målet tuff, men efter 20 minuter kände jag att vi började växa in i matchen mer och mer ” förklarar ”Jocke”.

Och som man gjorde det! På tilläggstid i första halvlek lyckades Albert Ejupi göra ett kvickt inlägg från straffområdeslinjen, där Joakim Lindner sedan nådde högst i situationen med Mathias Nilsson i Malmös mål, och knoppade in 1-1 precis innan paus.

Andra halvleks frontfigur blev sedan Albert Ejupis. I den 63:e minuten drog han till med ett direktskott från en bra bit utanför Malmös straffområde, och bollen knorrade sig in i målvaktens vänstra kryss. Tio minuter senare var det dags igen. Efter en vunnen duell lyckades Ejupi i samma aktion dra iväg ett kanon-skott precis från mittlinjen, som seglade hela vägen över Mathias Nilsson och in i Malmös mål.

” Idag är vi nöjda med prestationen, speciellt med tanke på att vi möter ett ganska tufft motstånd. Framförallt att vi lyckades komma tillbaka efter den tunga starten, och sedan vara bollförande och föra matchen. Utöver målen skapar vi 5-6 jättelägen, där två av dessa var i princip öppna mål. Det är väl det enda negativa, överlag tar vi med oss mycket från den här insatsen. En stark prestation!” beskriver ”Jocke”.

På förhand hade han flaggat för att man i dagens match skulle ställa en mer ordinarie elva på plan. Något som också gav resultat enligt ”Jocke”:

” I sin helhet hängde laget ihop bra idag, med ett par spelare som kom upp i väldigt hög nivå. Skönt att känna att vi ”kuggar i ” och att elvan som vi idag satte på plan levererade” avslutar Jocke.