Varbergs BoIS har fem vinster av fem möjliga i Superettan 2019. Även serieledningen är utökad till 5 poäng och BoIS fortsätter att stå för otroliga prestationer. Varberg slog tabelltvåan Brage med 1-2 efter att Robin Book gjort sitt första mål i Superettan för BoIS och Perparim Beqajs avgjort med 35 minuter kvar att spela.

Varberg inledde matchen klart bäst och hade efter de inledande minuterna radat upp hörnor och chanser. Brages målvakt Peter Rosendal stod för flertalet otroliga räddningar under matchens gång.

Varberg skulle dock få en rejäl kalldusch efter den fina inledningen. Efter 20 minuters spel slog Brage en långboll som helt stannade upp i det långsamma, soltorkade konstgräset som ställde både Strömberg och Lindner. Brageanfallaren gled emellan och hamnade i en tilltrasslad situation mellan August Strömberg och mållinjen. I ett försök att komma åt bollen så fällde Strömberg Bragespelaren och domaren blåste straff. Kouakou gjorde inga misstag när han säkert la in bollen i nättaket.

BoIS skulle dock komma tillbaka. Bara fem minuter senare fick Robin Book bollen på mitten. Han drev fram och spelade ut bollen till Krezic som spelade bollen i djupet, mellan två Brageförsvarare till en inspringande Book. Robin drog till direkt i steget och hittade den bortre burgaveln till 1-1.

Ordningen var därefter återställd och BoIS fortsatte att skapa chanser, men 1-1 stod sig till halvlekens slut.

Den andra halvleken skulle inte bli helt olik den första – men denna gång var det Brage som tog tag i taktpinnen. Redan efter 20 sekunder hade Brage ett skott i stolpen och sedan ett skott över från målgårdslinjen direkt därefter.

Brage var klart hetare i inledningen av den andra halvleken, men precis som i första blev det kalldusch för det dominerande laget. I den 55:e minuten fick Keanin Ayer bollen helt fri längs sin högerkant. Han spelade in bollen till Beqaj som tog med sig bollen förbi sin försvarare och placerade in bollen i bortre till 1-2.

Brage satte sedan ordentlig press på BoIS genom hela matchen. BoIS stack upp på ett par kontringar, där bland annat Seljmani hade ett skott utanför i den 70:e minuten.

Med fem minuter kvar av matchen var Brage otroligt nära att göra 2-2. Kristian Andersen tog emot en långboll och drog till på halvvolley. Bollen gick förbi Strömberg, men tog i stolpen och gick sedan parallellt med mållinjen innan Zackrisson kunde täcka ut den till inspark.

Minuten därefter trodde nog många att BoIS skulle stänga matchen med ett 1-3-mål då Nahom Girmai hittade en perfekt boll till Beqaj, men Rosendal visade återigen klass när han räddade avslutet.

Brage skapade ett par skottmöjligheter i slutminuterna, men BoIS höll undan och kunde inkassera femte raka segern i säsongsinledningen. Superstart på Superettan! Härnäst väntar bortamatch mot Västerås på lördag. Därefter är det dubbla hemmamatcher mot Dalkurd och Halmstad 11 respektive 18 maj.