BoIS U19-lag fortsätter att vinna! Denna gång var det Lerum som stod för motståndet. Ett fysiskt och hårt pressande Lerum gjorde att matchbilden blev mer kamp än skönspel. De gångerna BoIS fick fast bollen på Lerums planhalva skapade de några bra lägen, men det ville sig inte riktigt under stora delar av matchen.

Men BoIS-grabbarna krigade på hela matchen och även om spelet inte stämde till 100% så visade de en härlig moral matchen igenom och skulle få belöning i den 86:e matchminuten. På en frispark släppte Lerumsmålvakten retur där André Boman kunde sätta dit returen. Femte raka utan förlust för U19-laget, urstarkt!

För U17-laget skulle det däremot gå tyngre. Med årets yngsta trupp åkte man upp för att möta IFK Värnamo. Inte mindre än tre spelare födda 2003 var med i truppen, ännu inte fyllda 15 år ännu.
Matchen började lite oroligt i BoIS organisation då flertalet spelare spelade på lite ovana positioner. IFK Värnamo skulle utnyttja detta och sätta dit 1-0 tidigt i den första halvleken. Organisationen skulle dock sätta sig mer och mer och BoIS kunde etablera mer spel på Värnamos planhalva. Med några fina kombinationer på kanterna kändes det som att kvitteringen närmade sig, men tyvärr kunde Värnamo göra 2-0 på en omställning i slutet på första.

Inför den andra halvleken gjorde BoIS två byten, fick ny energi och den andra halvleken började riktigt lovande. Stabilt försvarsspel varvades med fint kortpassningsspel i offensiven. En bit i andra kom BoIS fina period av sig då Albin Osdautaj fick sitt andra gula kort efter en diskutabel handssituation på mittplan. BoIS fick därefter ägna sig åt försvarsspel, och Värnamo kunde retligt uttöka till slutresultatet 3-0.

Trots förlusten fanns det glädjeämne i våra unga BoIS:are som gör debut i U17 idag säger Christoffer Eriksson, U17-tränare. Noah Johansson, Elias Ivarsson och Florian Stojkaj. Framtiden ser ljus ut, avslutar Christoffer.

Bland våra yngre ungdomslag har F9-laget spelat sammandrag mot Norvalla. Där tränare Lisa Johnsson såg sina tjejer spela två riktigt bra matcher!

F14-laget spelade även de i helgen, borta mot Lerkil. I en match med högt tempo visade BoIS kämpaglöd och drog det längsta strået och vann till slut med 3-1. En nöjd tränare i Pär Munther sken ikapp med det soliga vädret och hyllade kollektivet. Målskyttar i matchen var Lilly Borgman, 2 och Frida Svensson.